Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

בריאות תקינה במהלך חג הפסח

בואו לנופש בריאות

"תיקון" חג פסח! או ליתר דיוק, כיצד תוכלו למזער נזקים קלוריים ולשמור על בריאות תקינה במהלך חג הפסח:

כמות הרעלים המצטברת בגופנו במהלך חג הפסח גורמת להפרת האיזון העדין של מערכות גופנו וגובה מאיתנו מחיר בריאותי. עובדה זו, מחייבת אותנו לבצע "תיקון" באמצעות ניקוי גוף וסילוק רעלים, שמטרתם להשיב את האיזון הנחוץ לתפקוד התקין של מערכות הגוף.

אסון קלורי ושמו מצה

במהלך חג הפסח, נקרא גופנו להסתגל באחת למזון המבוסס על קמח מצה. מדובר במזון, שהרכבו דל בנוזלים, ויטמינים ומינרלים, היבט הגורם לעיכוב פעילות המעיים ומוביל למצוקה של תאי הגוף, לתחושת נפיחות, לגזים ולעצירות.

מלבד כל זאת, הסכנה הטמונה במעבר החד ממזון הנשען ברובו על בצק, למזון הנשען ברובו על קמח מצה, טמונה בהתמסרות הטוטאלית לתחליף הלחם- המצה.

אז מדוע בכל זאת כדאי להיזהר ממצה?

ישנן כמה תכונות שליליות בהרכב התזונתי של המצה, אשר בגינן כדאי להמעיט באכילתה:

1) ערך קלורי גבוה – שכן, כל מצה ממוצעת מכילה 130 קלוריות (שהן כשתי פרוסות לחם).

2) תופעות לוואי – אכילת מצה גורמת לכבדות, לנפיחות ולעצירות, זאת בשל אחוזי המים הנמוכים הקיימים במצה.

3) הרכבה החומצי של המצה – הוא מצע מושלם להתפתחותן של מחלות.

4) סוד חסרונה התזונתי של המצה, טמון בחומצה הפיטית המצויה בהרכבה, המפריעה לספיגתם של מינרלים מסוימים, כגון: סידן או ברזל, במידה והם נצרכים יחדיו.

מהם הנזקים העיקריים הנגרמים לגופנו במהלך חג הפסח?

תחילה, חשוב לציין, כי הנזקים העיקריים הנגרמים לגופנו, מקורם בכמות המזון המאסיבית הנכנסת לגופנו, אשר בהחלט חורגת מכמות צריכת המזון לה אנו רגילים, נתון, המסביר את קשיי העיכול התוקפים את רובנו במהלך חג הפסח.

מעבר לכך, המוקש הקלורי של סעודת החג, טמון בהרכב רב של מאכלים שונים, כגון: בשר, דגים, עוף, מצות, תפוחי אדמה, ביצים, מיצים ממותקים, אלכוהול ועוגות. כמו גם, הרכבים שונים של שומנים, חלבונים, סוכרים ופחמימות, שיחד יוצרים משקע של פלאק על גבי דפנות המעיים ומסבים נזק רב, למערכת העיכול.

לבסוף, סעודת החג עלולה לגרום לרבים מאיתנו לכאב בטן ולתחושת כבדות, לעצירות, לשלשול או לצרבת, לעליית לחץ הדם, לשיבושים בקצב הלב, לחוסר איזון ברמות הסוכר (לחולי סכרת) ולהשמנה.

לכן, חשוב כי אנשים הסובלים ממחלות לב, סכרת או בעיות עיכול למיניהן, יקפידו על תזונתם בפסח, הקפדה יתרה, שמא יחריפו את מצב בריאותם.

אז כיצד ניתן לסלק את הרעלים והשומנים שהצטברו בחג?

הנה כמה טיפים בריאים לניקוי גוף וניקוי רעלים שהצטברו בחג הפסח:

  1. הימנעו מאכילת מצה – ככלל, מומלץ להימנע (ככל האפשר) מאכילת מצה, הגורמת לעצירות, תחושת כבדות, נפיחות וגזים. ומומלץ להשתמש בתחליפים בריאים יותר מקמח מצה, כגון: קינואה, אורז או דוחן.
  2.  שתו מיץ עשב חיטה בכל בוקר על בטן ריקה- שתיית מיץ עשב החיטה, היא שיטה יעילה לסילוק הרעלים שנצטברו בגופינו במהלך הפסח. שתיית מיץ עשב החיטה, מומלצת בכל ימות השנה, במיוחד במהלך חג הפסח (זכרו! מיץ עשב החיטה הנו כשר לפסח, משום שאינו מכיל את גרגר החיטה). מיץ עשב החיטה ידוע כמחולל פלאות בגוף, זאת הודות לכלורופיל הנמצא בו, המסייע במיוחד לטיהור רעלים וניקוי גוף, לטיהור הכבד והדם, להורדת כולסטרול ורמת סוכר בדם, ולריפוי סרטן הקיבה. לפיכך, שתיית מיץ עשב החיטה מומלצת מאוד, בעיקר בתקופת פסח למען הסדרת פעילות הקיבה וניקוי גוף. * את מיץ עשב החיטה יש לשתות על בסיס יומי, על קיבה ריקה בשעות הבוקר.
  3. הקפידו לשתות הרבה מים- בשל העובדה כי מצה דלה בנוזלים, ויטמינים ומינרלים, מומלץ בחג הפסח לשתות הרבה מים, על מנת לסייע לתהליכי העיכול בגוף. יחד עם זאת, חשוב להקפיד שלא לשתות מים במהלך הארוחה, אלא רק בין הארוחות.
  4. שתו מיץ מלפפון, מיץ סלרי ומיץ חסה- שיטה בריאה ויעילה להתמודדות עם עצירות, בעיות עיכול, תפקודי כבד, לחץ דם גבוה, ניקוי גוף, ניקוי רעלים והפחתה במשקל היא באמצעות שתייה מרוכזת של מיצי ירק, המכילים כמות גדולה של אנזימים, ויטמינים, מינרלים וכלורופילים, הדרושים לגופנו, בייחוד בתקופת הפסח.
  5. אכלו הרבה ירקות- מסוג: חסה, ברוקולי, סלרי, מלפפון, עלי רוקט, קישוא ועוד. ירקות שיש בכוחם למנוע עצירות ולסייע בתפקודי כבד.
  6. הקפידו על צירופי מזון נכונים- הימנעו מאכילת חלבונים (מסוג: ביצים, בשר, עוף, סרדינים) עם עמילנים (מסוג: תפוח אדמה, תירס, בטטה, אורז וקטניות) ובנוסף לכך, הימנעו מאכילת פירות חמוצים (מסוג: אשכולית, תפוז, קיווי, תות שדה, רימון, אננס ועגבניה) ופירות מתוקים (מסוג: תאנה, בננה, אפרסמון ופירות יבשים) גם יחד, שכן לכל סוג של מזון נחוץ אנזים וחומציות שונה לצורך פירוקו.
  7. הימנעו משתיית אלכוהול, קפה, תה או מיצים ממותקים- משקאות המכילים אחוז גבוה של סוכרים או חומרים ממכרים, העשויים להסב נזק רב לגופנו ולהאט את חילוף החומרים בגוף.
  8. איכלו ביצה אחת ביום- בפסח נהוג לאכול הרבה ביצים, אולם חשוב לזכור כי בביצים יש כמות גבוה של כולסטרול, ועל כן מומלץ לצרוך ביצה אחת בלבד ליום.
  9. הקפידו על פעילות גופנית והליכה יומית (בייחוד לאחר ארוחות כבדות)- פעילות גופנית היא שיטה מצוינת לסילוק רעלים מהגוף (באמצעות הזעה), להתחדשות הגוף והנפש, ולכן מומלצת מאוד בפסח, בייחוד מומלץ על הליכה לאחר ארוחה כבדה .
  10. הימנעו מאכילת אוכל מטוגן
  11. המעיטו בצריכת דברי מתיקה
  12. שיטה יעילה לניקוי גוף ורעלים היא שיטת ההידרוקולוניק- מדובר בשטיפת מעי עמוקה, שתפקידה לטפל בבעיות גזים, נפיחות ועצירות, ובכך לסייע בתהליך ניקוי גוף. הידרוקולוניק הנו טיפול יעיל, המתאים מאוד לחג הפסח, שכן הידרוקולוניק מסלק פסולת ורעלים שנצטברו על גבי דפנות המעי, באמצעות החדרת מים אל המעי הגס, על ידי משאבה בלחץ נמוך. חשוב לזכור כי למעי תפקיד מרכזי בנטרול הרעלים המזיקים לגופינו, ולכן מומלץ על טיפול תקופתי של שלוש פעמים בשנה, כדי שנוכל להפיק את המרב.

לסיכום, אם ברצונכם למנוע הצטברות של פסולת מזיקה בגופכם במהלך החג, הקפידו ליישם את הטיפים הבריאותיים של "מצפה אלומות", וכך תוכלו להתגבר על התופעות השכיחות של חג הפסח ולטהר את גופכם מן הרעלים המזיקים.