Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

החומרים:
2/3 כוס גרעיני חמניה קלופים אורגניים
1/3 כוס שומשום מלא אורגני
3 כוסות רג'ובלק או כמוסת אצידופילוס

אופן הכנה:
להשרות את החמניה והשומשום בנפרד בשתי קערות מים מסוננים או מינרליים למשך הלילה. למחרת בבוקר לשטוף את זרעי החמניה תחת זרם מים חמים מאד כדי להסיר את הקליפות. לשטוף לחוד את השומשום. לשים את כל הזרעים בבלנדר ולוהסיף 3 כוסות רג'ובלק (או 3 כוסות מים ותוכן שלכמוסת אצידופילוס) ולטחון כשלוש דקות.

לצקת את התערובת לתוך קערה ולכסות אותה עם בד או מגבת מטבח דקה. להדק מלמעלה עם גומיה או שרוך. להניח במקום חמים אבל מאוורר. לתת "לנוח" במשך 6-8 שעות. להסיר את המגבת. להסיר את השכבה העליונה שהתחמצנה ולזרוק.

להוציא עם כף את השכבה שבאמצע אל תוך שקית גבינה או גרב ניילון או בד חיתול. לתלות את העיסה שבתוך השקית במקרר למשך הלילה כשמתחת לשקית יש קערה לאגירת הנוזל. בבוקר מתקבלת גבינת זרעים.

לתבל לפי הטעם עם בצל ירוק או עירית, בצל קצוץ, פטרוזיליה, שמיר, שום, מלח ופלפל.

במי ההשרייה אפשר להשקות עציצים.