החומרים:

2 כוסות שקדים
1 כוס מים + 2 כמוסות אצידופילוס
בד גבינה

אופן ההכנה:
להשרות את השקדים במים ל-8 שעות או למשך הלילה. לחלוט את השקדים המושרים במים רותחים במשך דקה. לקלף את השקדים.
לשים את השקדים המולבנים בבלנדר. להוסיף כוס מים וכמוסת אצידופילוס. לערבל בממחה במהירות גבוהה עד שמתקבלת מחית חלקה. להוסיף מעט מים במידת הצורך.
להכין כלי קיבול עם מסננת ולרפד אותו בבד גבינה. לשפוך את מחית הגבינה על הנד. לקפל מכל הצדדים בצורת "חבילה" ולהניח במקום חמים, אך לא חם מדי, למשך 7-10 שעות. להניח מלמעלה צנצנת סגורה מלאה מים, כדי שכובד המשקל ילחץ על הנוזלים לניקוז.
לאחסן את הגבינה בכלי עם מכסה. ניתן לאחסן עד שבוע ימים במקרר.
לתבל את הגבינה עם תבלינים או עשבי תיבול.