דלקות חוזרות בדרכי השתן – טיפ יומי
בואו לנופש בריאותסובלת מדלקת בדרכי השתן ? את לא לבד! דלקת בדרכי השתן, היא אחת הבעיות השכיחות בקרב נשים, המופיעה אצל אחת מכל שלוש נשים, לפחות פעם אחת בחיים
דלקת בדרכי השתן, הינה אחת מן הבעיות השכיחות בקרב נשים, המופיעה אצל אחת מכל שלוש נשים, לפחות פעם אחת בחיים, זאת על פי נתונים סטטיסטיים. תחושת השריפה והצריבה בעת מתן שתן, הכאבים והחולשה הכללית בגוף, הנוצרים הופעתה של דלקת בדרכי השתן, גורמת לאי נוחות כללית ופוגעת באיכות החיים של נשים רבות.
היות וכך, נשאלת השאלה כיצד ניתן להתמודד עם התופעה ולמנוע את חזרתה? האם באמצעות טיפול תרופתי קונבנציונאלי, או שמא טיפול טבעי ? בכתבה הבאה ננסה להשיב על השאלה.
מהי דלקת בדרכי השתן?
ההגדרה הרפואית של דלקת בדרכי השתן היא זיהום דלקתי הנגרם כתוצאה מפלישה של חיידקים מסוג E COLI, ENTEROBACTER, KLEBSIELLA מאזור הנרתיק ופי הטבעת אל אזור צינור השופכה ושלפוחית השתן.
דלקת בדרכי השתן לרוב גורמת לתחושה של צריבה בזמן הטלת השתן, לכאבים, לאי נוחות ולחולשה. מחקרים מצביעים על כך כי התופעה שכיחה יותר אצל נשים מאשר אצל גברים, וכי היא נוטה להופיע בתקופת הינקות והילדות, בתקופה בה מתחילה הפעילות המינית, בתקופת ההיריון ובמנאפוזה.
מהם הגורמים לדלקת בדרכי השתן?
1. תזונה לקויה – הדלה בירקות ופירות, אך עשירה במזון כגון: שמרים, שוקולד, חלב ומוצריו, לחם ומוצריו, ביצים, מזון מטוגן, סוכר לבן, קפאין, אלכוהול, ומשקאות ממותקים.
2. המבנה האנטומי של האישה – צינור השופכה של האישה קצר, ולכן קרוב מאוד אל הנרתיק ופי הטבעת, ולכן מאפשר את נדידתם החופשית של חיידקים לאזור שלפוחית השתן, וכך גורם לדלקות בדרכי השתן.
3. קיום יחסי מין – יחסי המין מאפשרים את חדירתם הישירה של חיידקים לצינור השתן.
4. מצבי מתח ולחץ.
5. היגיינה לקויה – ניקוי לקוי של פי הטבעת (מאחור לפנים) עשוי להעביר בקטריות אל צינור השופכה ולחולל דלקת.
מהם הסימפטומים המצביעים על דלקת בדרכי השתן?
התסמינים העשויים להופיע בעת הופעת דלקת בדרכי השתן הם:
1. חום
2. תכיפות במתן שתן
3. שתן בעל ריח חריף
4. שריפה וצריבה בעת מתן שתן
5. כאב באזור המפשעה העליון
6. כאבים במותניים ובגב תחתון
7. אי שליטה בשתן
כיצד ניתן לטפל בדלקת בדרכי השתן?
שיטת הטיפול האופיינית להתמודדות עם דלקות בדרכי השתן, היא השיטה הקונבנציונאלית התרופתית של נטילת אנטיביוטיקה ומשככי כאבים.
שיטה זו, אומנם פותרת במהרה את הבעיה, אולם לטווח הארוך היא עשויה לפגום באיזון המיקרופלורי הטבעי של הנרתיק, וכך למעשה לגרום לפטרת וגינאלית.
לפיכך, טרם תחילת הטיפול, יש להיוועץ עם רופא ולברור מהן האופציות הטיפוליות הקיימות, וכיצד ניתן למנוע את התוצאה ההפוכה של הטיפול התרופתי.
מלבד שיטת הטיפול הקונבנציונאלית, קיימת אלטרנטיבה טבעית לטיפול ומניעה של דלקות בדרכי השתן, באמצעות עקרונות טיפוליים טבעיים.
הטיפים של "מצפה אלומות" להתמודדות ומניעת דלקות בדרכי השתן:
1. שתיית מיץ עשב החיטה/שטיפה וגינאלית – שתייה יומיומית של מיץ עשב החיטה, הידוע כחומר אנטי דלקתי המסייע בחיזוק המערכת החיסונית, תורם לריפוי דלקות בדרכי השתן ומניעת חזרתם. נוסף לכך, מומלץ לבצע שטיפה וגינאלית תוך שימוש במיץ עשב החיטה, וכך לגרום לטיפול נקודתי וריפוי מהיר ויעיל של הדלקת.
2. אימוץ הרגלי תזונה נכונים – על מנת למנוע את חזרת הדלקת, יש לאמץ תזונה אורגנית, טבעונית ולא מבושלת המועשרת במזונות כגון: ירקות (לרבות חסה, מלפפון, פטרוזיליה, נבטים, סרפד הידועים כמזונות המסייעים במיוחד לריפוי דלקות בדרכי השתן), פירות, נבטים, ויטמינים (A,D,C ומגנזיום), מינרלים ואנזימים, ומדירה מזונות כגון: ביצים, שמרים, חלב, לחם, שוקולד, קפאין, אלכוהול, מלח, מזון מטוגן ומשקאות מתוקים. שיטת תזונה המסייעת במניעת דלקות חוזרות בדרכי השתן.
3. הפגת לחץ ומתחים – פעילות גופנית והרפית מתחים ולחצי היום יום מסייעת בהתמודדות ומניעה של דלקות בדרכי השתן.
4. שתיית מיצים – מיץ חמוציות, מיץ אוכמנויות, מיץ חסה, מיץ מלפפון ומיץ תפוזים, אשר רובם ככולם יעילים במיוחד בריפוי דלקות בדרכי השתן ובמניעת חזרתם.
5. שמירה על הגיינה נשית – יש לשטוף את הנרתיק לאחר קיום יחסי מין, יש לרוקן את שלפוחית השתן לפני ואחרי קיום יחסי מין, יש לשמור על ניקיון יומיומי של האזור האינטימי באמצעות שטיפת האזור במים ובסבון, יש להשתמש במוצרי היגיינה לא מבושמים, המיוצרים מאחוזי כותנה מקסימאליים, יש להשתמש בתחתוני כותנה ולהחליף טמפונים בצורה תכופה.
6. שתייה מרובה של מים
7. הימנעות מעישון
לסיכום, אם הנך סובלת מתופעת דלקות חוזרות בדרכי השתן, חשוב שתסגלי לעצמך אורח חיים המושתת על תזונה נכונה ובריאה, המדירה חומרים אלרגנים ומזיקים הגורמים להפרת האיזון המיקרופלורי באזור הנרתיק. חוות הבריאות "מצפה אלומות" מזמינה אותך לתיקון הרגלי התזונה המזיקים ולרכישת פרקטיקה טבעית לדרך חיים בריאה ומאוזנת.