Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

סודות "הקשר הירוק"

סודות הקשר הירוקמאז שגיליתי את סודות "הקשר הירוק", אני חוגגת כל בוקר עם השייק הירוק- smoothie.מסתבר שכולם נקבצו יחד ובאו לעזור לנו לשפר את בריאותינו ובעיקר להעלות את מפלס האנרגיה והחיוניות. ויש גם בונוס… שמירה על משקל מאוזן ללא מאמץ!אין ספק שמזונות ה"על" בתזונה הטבעית, הינם – העלים ירוקים.ויקטוריה בוטנקו, בספרה "ירוק לחיים" מגלה בעקבות מחקר שערכה את החשיבות העצומה ואת איכותם של החומרים המזינים הטמונים בעלים הירוקים. היא הבינה שעלינו לקבל אוצר טבע זה בכמויות גדולות יותר ובדרך טעימה, ולא רק באמצעות אכילת סלטים. היא פיתחה מתכונים של שייקים שמהווים ארוחה בפני עצמה.למעשה את ההשראה הראשונית לשייק הירוק קיבלה בוטנקו מד"ר אן-ויגמור שקראה לו "מרק אנרגיה" והיה מורכב מנבטי חמנייה, תפוח עץ, מעט אבוקדו, אצות, מים ולימון.שייק העלים הירוקים שאיתו מומלץ להתחיל את היום, הוא מעין זריקת מרץ אדירה של מזון שהגוף שלנו מבקש וצריך: כלורופיל, אנזימים, ויטמינים, מינרלים, סיבים ונוגדי חימצון. ולמי שמחפש את החלבון…העלים ירוקים מכילים שפע של חומצות אמינו (אבני בניין של החלבון)."הירוק היום ירוק מאד…"הקפידו על מגוון של עלים ירוקים עדינים כמו: עלי חסה, עלי בייבי ונבטים מכל הסוגים, ומעט עלים חריפים כמו תרד, מנגולד וקייל. אפשר להוסיף לטעם גבעולי סלרי, פטרוזיליה, שמיר, בזיליקום, רוקט, נענע ובעצם כל מה שירוק ועלעלי. בחורף, כדאי ביותר ליהנות משפע עשבי הבר האכילים שגדלים באצלנו בחצר, כמו: חוביזה, סירפד, גדילן, שן הארי, תלתן, כף האווז ועוד.שימו לב, עלים ירוקים אינם "ירקות" וגם אינם עמילניים. עלים ירוקים הם קבוצת מזון עיקרית, העומדת בפני עצמה, ומתאימה בצורה מיטבית לכל אבות המזון וגם בשילוב עם פירות.העלים הירוקים, המעט מרירים, מסייעים לנו לעכל מזונות אחרים באמצעות עידוד הפרשת אנזימי עיכול, לכן ניתן לשלבם עם כל אבות המזון: חלבונים, פחמימות ושומנים.כל כך קל להכין, כל מה שנדרש כדי ליהנות מהפלא הירוק הוא בלנדר טוב.זוכרים/ות את הימים בהם היינו מכינים/ות לילדינו הרכים רסק פירות בבלנדר?זה פשוט אותו הדבר בתוספת עלים ירוקים ואפשר להוסיף גם מעט מרכיב שומני בריא כמו אבוקדו או אגוזים.כשאנו מרסקים היטב את העלים הירוקים והפירות בבלנדר אנו הופכים את פעולת העיכול אשר מתחילה כבר בפה לקלה ביותר והמרכיבים התזונתיים נספגים בקלות בגופנו.שייק ירוק מתאים לכולם, אפילו ילדים אוהבים אותו, ואתם תופתעו להיווכח שמשהו כל כך ירוק יכול להיות כל כך טעים!אז תקראו לזה- גרבר / שייק / סמודי / רסק או "רשק" (הקשר או הרסק שעושה חשק…) בפי הטבעונאים… העיקר הרבה ירוק!מתכון לשייק בסיסי10 עלי חסה2-3 גבעולי סלרי1-2 עלי מנגולד / קייל / תרדחופן נבטי חמניות2 יח' פרי בשל בעונתו: תפוח עץ / אגס / פפאיה / בננה / אפרסמון וכד'2 כפות אבוקדומיץ מחצי לימון1-2 כוסות מיםלחתוך, להוסיף מים ולערבל היטב בבלנדר, עד קבלת משקה סמיך.אם רוצים להמתיק יותר, מומלץ להשרות במים תמר ולהוסיף לשייק, כולל מי ההשריה.לחיים, להנאה ולבריאות!רחל אנטמן