Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

היפוגליקמיה – דרכי טיפול טבעי

בואו לנופש בריאות

מהי היפוגליקמיה ומהן הדרכים לטפל בה?

סימפטומיםמצב של היפוגליקמיה יוצר תסמינים כמו חולשה, כאבי ראש, הפרעות בראיה, אלרגיה למזון ולכימיקלים, עייפות כרונית, בעיות רגשיות כגון חרדה ושינויים במצבי רוח, בלבול, קנדידה כרונית, ואפילו אסטמה. רוב האנשים (וכן הרופאים) לא משייכים את התופעות הללו להיפוגליקמיה. לרוב מטפלים רק בסימפטומים שהוזכרו ואפילו מגיעים עד כדי אשפוז עקב חוסר איזון נפשי. הבעיה העיקרית היא האיבחון. שלא כמו בחולי סוכרת סוג 2 שבה נותנים לחולה בדיקה של העמסת סוכר אשר במהלכה מתגלה המחלה, אין הדבר כך בהיפוגליקמיה.

דרכי טיפול בהיפוגליקמיה:דרך הריפוי ההוליסטית, הרואה את הגוף והנפש כיחידה אחת היא הדרך הנכונה.תחילה יש לעשות שינויים בתזונה:

  1. להימנע מסוכרים פשוטים הואיל והם מעייפים את הלבלב. כמו כן הם מדלדלים את הגוף מויטמיני B החיוניים לתהליך מטבוליזם של סוכרים והפיכתם לאנרגיה. למה מתכוונים במילה סוכרים: פרוקטוז, גלוקוז, סירופ תירס וממתיקיו, סוכר פירות, סוכר לבן וסוכר חום. כמו כן משקאות אלכוהוליים וכן סוכר סמוי בקופסאות שימורים ובמזונות מעובדים וקפואים.
  2. להכניס לתפריט פחמימות מורכבות או פרי, ההופכים לאנרגיה זמינה לגוף תוך זמן קצר.
  3. להימנע מדיאטת חלבונים. בדיאטה כזו לוקח לגוף כ-6 שעות עד שהופך את החלבונים לאנרגיה.
  4. לעבור לתזונה צמחונית. חלבונים מירקות, קטניות, אגוזים וזרעים עדיפים על חלבונים מבעלי חיים, הואיל והם גם מלווים בסיבים ומעניקים אנרגיה לאורך זמן.
  5. מזון עשיר בסיבים מסייע גם במקרים של עצירות ומאט את ספיגת הגלוקוז דרך נימי הדם שבמעיים. ספיגה איטית של גלוקוז תאט את קצב הפרשת האינסולין ותסייע לכיוון איזון הסוכר בדם אחרי ארוחות.
  6. להימנע מקפאין ומניקוטין. שני אלה מעייפים את בלוטות האדרינל. עודף אדרנלין בתוספת סטרס ותזונה דלה מביאים את בלוטות האדרינל למצב חירום. הן מתרוקנות מויטמיני B ו-C.
  7. להשתמש בצמחים המאזנים את רמות הסוכר, כגון: קוהוש שחור, גינסנג סיבירי, ג'ינסנג קוריאני, שן ארי, ג'נטיאן, ג'ינג'ר, קינמון, ענבי דוב, שורש שוש קירח. צמח האסטרגלוס מצויין גם לשימוש יומיומי, היות והוא מעלה אנרגיה ותומך בבלוטת האדרינל. ניתן לקחת אותו בתמצית או ע"י מירתח.
  8. שימו לב לזמני האכילה. אנשים הסובלים מהיפוגליקמיה יאכלו ארוחות קטנות ולעתים קרובות יותר. סוגי המזון יהיו כאלה שהופכים בקלות ובאיטיות לגלוקוז.

שימוש בתוספיםאפשר לטפל בהיפוגליקמיה בעזרת תזונה נכונה בלבד, אך עדיף לתמוך בתהליך בעזרת תוספים שיתמכו במנגנון הסוכר בדם. ביניהם: תמצית בלוטת אדרינל, אבץ וכרום. בנוסף, ויטמיני B.כרומיום פיקולינט יאזן את רמות הסוכר בדם ויקטין את הכמיהה לסוכר.

תמיכה בכבדהכבד משמש מאגר לגליקוגן, ההופך בשעת הצורך לגלוקוז. מכאן יובן מדוע חשוב לתמוך בראש ובראשונה בכבד. במצפה אלומות אנו מעבירים סדנאות בניקוי גוף ונפש, אשר במהלכן עושים ניקוי כבד בעזרת שתיית מיץ עשב חיטה ומיצים טריים מירקות סחוטים, מבחר מרהיב של בר סלטים, מנות מגוונות של שילובי אגוזים וקטניות עם ירקות, דגנים וכו'.

הורדת רמות מתח במצפה אלומותאין ספק שחלק חשוב מתהליך הריפוי מלווה בהורדת רמות מתח. חלק נכבד מגורמי מחלת הסוכר טמונים באורח חיים לחוץ ורמות מתח גבוהות. השלווה הפסטורלית, המנוחה, התכנית העשירה המוצעת, מדיטציות וסדנאות בחשיבה חיובית, עושים פלאות במשתתפי הסדנאות. אנו מזמינים אתכם לבוא ולחוות חוויה מיוחדת במינה ולתת לגופכם את התמיכה לה הוא זקוק.

כתבה: עדנה מינץ, תזונאית טבעית, שותפה בחוות הבריאות ומנחת סדנאות ב"מצפה אלומות", מדריכה בשיטת ד"ר אן ויגמור, מוסמכת ע"י מכון "היפוקרטס" בפלורידה, ארה"ב, ובוגרת בית הספר לשפים LIVING LIGHT בקליפורניה למזון גורמה בשיטת RAW FOOD.