Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

הפינה הטעימה! יולי 2015

בואו לנופש בריאות

טעימות עם בטטות

שלום חברים!בפינה הטעימה החודש ריכזנו לכם 2 מתכונים טעימים עם בטטות הידועות כאחד הירקות העשירים ביותר ברכיבים תזונתיים. הבטטה מהווה מקור לפחמימות ומכילה כ-20 ויטמינים ומינרלים. הבטטה עשירה במיוחד בבטא קרוטן המהווה מקור לוויטמין A, בוויטמינים מקבוצה B ובפרט בוויטמין B6 ,במינרלים אשלגן, מגנזיום וברזל וכן בנוגדי החמצון החשובים ויטמין C וויטמין E.כפי שהבטחנו בחודש שעבר, נחלוק איתכם מלבד מתכוני רו-פוד גם מתכונים מבושלים או אפויים (קלות בלבד כדי לא לאבד מהערכים התזונתיים) וזאת כדי להבטיח שיהיה לכם קל יותר להיכנס ל"כושר" בריאותי יחד עם כל המשפחה.מאחלים לכם המון בריאות ובתיאבון!לביבות בטטה:3 בטטות בינוניות מבושלות קלות ומעוכות1 תפוח עץ מגורר1 וחצי כוס נבט חיטה או קוואקרחצי כוס גרעיני חמנייהכפית קינמון / אגוז מוסקט1 כף שמן קוקוס מכבישה קרהאופן ההכנה:לערבב את כל החומרים, ליצור לביבות בעזרת כף, להניח על נייר אפיה בתבנית, לייבש בחום נמוך במייבש מזון או בתנור.        קינואה עם בטטות (2 מנות):½ כוס קינואה1 בצל קצוץ1 בטטה גדולה חתוכה לקוביות קטנות1 עגבנייה קצוצה2 כפות שמן זיתמלח, פלפל½ שן שום קצוצה½ כפית ג'ינג'ר מגורררוטב טחינה מוכןאופן ההכנה:לאדות בצל במעט מים, לשטוף את הקינואה, לסנן ולהוסיף.לאדות גם את הקינואה עם הבצל כ-2 דקות. להוסיף את קוביות הבטטה והעגבנייה החתוכה הקצוצה.לכסות באחד ורבע כוסות מים. להרתיח, להוסיף מלח ופלפל לפי הטעם ולהנמיך את האש. לכסות. לבשל על אש קטנה כ30- דקות. להוסיף בסוף, לפני ההגשה את השמן ולערבב את הכל.לפזר מלמעלה שום וג'ינג'ר קצוצים דק. להגיש עם רוטב טחינה וסלט.