התמכרויות מזון – טיפים
בואו לנופש בריאותהטיפ היומי: כיצד להיגמל מקפה, שוקולד ושאר מזיקים
וליתר דיוק, הדרך הטבעית לגמילה נכונה מהתמכרויות למזון.
התמכרות למזון היא בעיה נפוצה ומוכרת, היא מתחילה כחשק קל למשהו מתוק, ובמהרה הופכת לתאווה כפייתית, מתגברת ובלתי נשלטת לשוקולד, עוגות, עוגיות, גלידות ודברי מתיקה שונים.
ההתמכרות לרוב מלווה ברצון לתחושת הנאה ורגיעה, אולם מדובר במקסם שווא, שלרוב נעלם כלעומת שבא, ומותיר אותנו בציפייה לעונג הבא.
הכתבה הבאה, מבקשת להבין את המושג התמכרויות למזון, ולהציג טיפים בנושא תהליך הגמילה.
אז מהי למעשה התמכרות למזון?
מדובר בפיתוח של תלות כלפי אוכל, עקב התחושה הממכרת של ההנאה בעת צריכת המזון.
כשם שסמים מכילים חומרים הגורמים לתחושת הנאה במוחנו, כך גם מוצרי מזון המכילים חומרים הפועלים על מרכז ההנאה, ולפיכך גורמים לפיתוח תלות והתמכרות כלפיהם, כמו לדוגמא: הקפאין והפניאלתילאמין בשוקולד (הגורמים לתחושה של הנאה והתרוממות רוח), הקפאין בקפה (הגורם לעוררות ומרץ), הקזאין בחלב (המרגיע) ועוד.
מהו המזון הממכר ביותר?
ארבעת מוצרי המזון הממכרים ביותר הנם:
1. שוקולד – השילוש הקדוש של שומן, סוכר וקפאין בקוביית השוקולד הקטנה, הם שהופכים אותה לכל כך מזיקה. שוקולד, אומנם תורם להרגשה הטובה ולעוררות, אולם השפעתו קצרה, והוא חומר ממכר לכל דבר ועניין.
2. קפה – אחד מן המשקאות הנפוצים והמעוררים ביותר הנו הקפה. קפאין, הוא סם לכל דבר ועניין. לקפאין יש השפעה ישירה על מוחנו, על לחץ הדם, הנשימה, הוא גורם לתנודה קיצונית ברמות הסוכר, לנדודי שינה, לשלשולים, ומעל לכל זאת, קפה מחבל בספיגת הסידן והמינרלים ועוד.
3. סוכר – סוכר הוא מזון חומצי, כימי וממכר. סוכר עשוי להגיע ממוצרי מזון שונים, ולפיכך הוא עשוי לגרום לשורה של נזקים: השמנה, עצבנות, טריגליצרידים בדם, עששת, קנדידה, ואף מעלה את הסיכוי לסרטן המעי הגס.
4. חלב ומוצרי גבינה – הקזאין המצוי בחלבון הגבינה והחלב, הוא חומר ממכר. מלבד מעלותיו, הוא עשוי לגרום לאקזמות, אסתמה, רגישות, דלקות, וגירוי המערכת החיסונית.
מדוע חשוב להיגמל?
על פניו, נראית ההתמכרות למזון כדבר "תמים", אולם ההתמכרות למזונות מסוג: חלב, שוקולד, קפאין וסוכר (מזוקק), עשויה להיות מסוכנת וכלל לא תמימה, לא רק בשל העובדה כי ההתמכרות למזון, לרוב מלווה בבולמוסים של אכילה, ולפיכך בהשמנה, אלא בשל העובדה כי התמכרות למזון מסוים, עשויה להכיל חומרים מחוללי מחלה. ולכן, מומלץ להיגמל מקפה, שוקולד, מתוקים וחלב, לפני שהנזק יהיה בלתי הפיך.
טיפים לתהליך גמילה מהתמכרות למזון – על פי חוות הבריאות "מצפה אלומות":
הצעדים המרכזיים שיש לפעול על פיהם הם:
• שינוי תזונה הדרגתי ומעבר למזון בריא
• הדרה של מוצרים המכילים גלוקוז, בשר, חלב, שוקולד, קפאין, וניקוטין
• להעשיר את התפריט היומי בירקות, פירות, קטניות ומיני אגוזים, המועשרים בסיבים תזונתיים, המסייעים לתחושת השובע והפחתת התשוקה למתוק.
• לאכול כל כמה שעות, על מנת שלא ייווצר דחף פתאומי לאוכל "האסור"
• אם בכל זאת אתם בעיצומו של "קרייב לשוקולד", העדיפו יוגורטים וגלידות דלות שומן.
• שתיית מיץ עשב החיטה – שתייה יומיומית של מיץ עשב החיטה מסייעת לתהליך ניקוי הרעלים בגוף, לטיהורו ומסייעת בתהליך הגמילה מהמזון.
• צום מיצים – את התהליך יש להתחיל עם צום של מיצים, המכיל שפע של ויטמינים, אנזימים ומינרלים, המסייע לניקוי הרעלים והפרשתם החוצה, ומהווים נקודת פתיחה מציינת לגמילה מההתמכרות למזון.
• שינוי הרגלי תזונה – יש לבצע שינוי מהותי באורחות החיים ובהרגלי התזונה על מנת לעבור את תהליך הגמילה. חוות הבריאות "מצפה אלומות" מעניקה לכם את הכלים לתזונה נכונה ובריאה, המושתתת על מזון אורגני, טבעוני ולא מבושל, המדיר אלרגנים וחומרים ממכרים כגון: חלב ומוצריו, בשר, לחם ומוצריו, קפאין, ניקוטין, שוקולד, ועשיר בירקות ופירות, נבטים, מיני אגוזים, קטניות ודגנים שונים, שרובם ככולם מסייעים בתהליך הגמילה מהתמכרות למזון.
• פעילות גופנית והרפיה – בחוות הבריאות "מצפה אלומות", מגוון של פעילויות גופניות (פילאטיס, טאי צ'י, יוגה וכו') וסדנאות הרפיה (סדנת צחוק, חשיבה חיובית וכו'), שמטרתן להעניק תמיכה מרבית, כמו גם את התמיכה הפיזית והנפשית הנדרשת, עבור תהליך הגמילה ממזון ממכר.
לסיכום, חוות הבריאות "מצפה אלומות", מציעה תוכנית מקיפה, מקצועית והדרגתית לתהליך גמילה אפקטיבי מהתמכרויות שונות למזון. חווות הבריאות "מצפה אלומות" מעניקה לך את ההזדמנות לבצע שינוי אמיתי בחייך, באמצעות אימוץ הרגלי תזונה טבעיים ובריאים, שיהפכו את חייך לחיוניים ומלאים יותר.