כדורי גבינה

מרכיבים : ל כ- 250-300 גרם גבינה

3 כוסות שקדים

3 כוסות רג'ובילק  או 3 כוסות מים עם קפסולה אחת  של פרוביוטיקה

1 כפית שטוחה של מלח

6 כפות מיץ לימון

שקית בד לסינון חלב / גבינה

 

אופן ההכנה:

 

  1. משרים את שקדים ל כ- 8 שעות
  2. שוטפים היטב את השקדים המושרים, מעבירים לקערת מים חמים, משרים למשך דקה- ומקלפים בקלות
  3. מכניסים לבלנדר את השקדים ושאר המצרכים ומערבלים על לקבלת עיסה חלקה.
  4. את העיסה החלקה מכניסים לשקית בד המונחת במסננת שמעל קערה
  5. מניחים על הבד עם הגבינה קערה עם מים שתשמש כמשקולת ומכניסים לכשעתיים למקרר. במקרה שמשתמשים בקפסולת פרוביוטיקה ולא ברג'ובילק, יש להשאיר את הגבינה מחוץ למקרר למשך כ- 6 שעות – והיא מוכנה.
  6. הגבינה נשמרת עד 3 ימים במקרר
  7. הנוזל שנאגר בקערה הינו שמנת שקדים אפשר ומומלץ להשתמש בו לרטבים

תיבול מומלץ לגבינה:

שום, שמיר / בצל ירוק /שומשום / פפריקה מתוקה

 

מוגש אצלינו עם קרקר בצל – מומלץ!