כיצד למנוע את התפשטותה של פטריית הקנדידה?
בואו לנופש בריאותהשיטה הטבעית להתמודדות ומניעת קנדידיאזיס
פטריית הקנדידה היא תופעה שכיחה בתרבות המערבית, זאת הודות להרגלי תזונה לקויים הגורמים לשגשוגה של פטריית הקנדידה בגוף.
כיום ניתן לעצור ולמגר את התרבותה של הפטרייה המזיקה באמצעות יישום של דיאטה נכונה ומוקפדת, שמטרתה להוציא משימוש מזונות העשויים לחולל קנדידה ולהעשיר את השימוש במזונות המסייעים למניעת שגשוגה.
אם כך, מהם הגורמים המסייעים למניעת שגשוגה של הקנדידה? על כך ועוד בכתבה שלפניכם.
אז מהי פטריית קנדידה?
קנדידה אלביקנס היא פטריית שמר המתגוררת במעי הגס, דרך קבע ולעיתים גם שוכנת בפה, במערכת המין ובגרון.
בסביבת המעיים קיימים שני סוגים של חיידקים: "חיידקים רעים" כגון: קנדידה, ו"חיידקים טובים" כגון: הביפידובקטריה והלקטובצילוס. לרוב, משתמר האיזון בין חיידקי המעיים הללו, אולם לעיתים מופר האיזון במעי, עובדה הגורמת לקושי במיגור החיידקים הרעים (לרבות קנדידה) במעיים, נתון המעודד את התפשטותה של פטריית הקנדידה ואת התפתחותן של מחלות (כגון: סוכרת, אסתמה, טרשת נפוצה ועוד).
מהם הגורמים להתפשטות פטריית הקנדידיאזיס?
הגורם המרכזי, המעודד את שגשוגה והתרבותה של פטריית הקנדידה הוא תזונה לא נכונה הנשענת על סוכרים ושמרים הידועים כמחוללי קנדידה. גורמים נוספים הגורמים לשגשוגה של פטריית הקנדידה בגוף הם: לחץ ומתח נפשי, זיהום אוויר, ונטילת תרופות מסוג: הורמונים, אנטיביוטיקה, סטרואידים וסלולות נגד הריון, הגורמים להחלשה של חיידקי המעיים הטובים ולהתרבותם של חיידקי המעיים הרעים.
כיצד ניתן לזהות קנדידה?
תסמינים המעידים על קנדידיאזיס (מצב התפשטותה של פטריית הקנדידה בגוף) הם: כאבי בטן, עצירות, גזים ושלשולים, דלקות בשלפוחית השתן, ליבידו נמוך, כאבי שרירים, דלקת סינוסים, אלרגיה למזון, חולשה, דיכאון, מצבי רוח, ערפול, אי סדירות הווסת, מתח, בעיות בבלוטת התריס וכו'.
כיצד מאבחנים קנדידיאזיס?
אבחון של קנדידיאזיס הנו חיוני למען מיגור תופעות הלוואי המתרחשות לנוכח התרבותה של פטריית הקנדידה. האבחון נעשה באמצעות תרבית צואה או באמצעות בדיקת דם המזהה את כמות נוגדני קנדידה בגוף.
כיצד ניתן לטפל בקנדידה? הטיפים של "מצפה אלומות":
טיפול יעיל בפטריית הקנדידה, מצריך שינוי תזונתי, פיזי ונפשי, הכולל תזונה נכונה ומוקפדת, שתפקידה לעודד שינויים ביוכימיים, אשר ישיבו את האיזון בין חיידקי המעיים הטובים והרעים, וכך יסייעו בדחיקת פטריית הקנדידה ובחיזוק מערכת החיסון.
טיפים לטיפול בהתפשטות פטריית הקנדידה ולמניעת חזרתה:
• יש להימנע מאלכוהול, עישון, קפה, תה, שוקולד וקולה.
• יש להתמיד בפעילות גופנית והפגת מתחים ולחצים נפשיים, כגון: יוגה, הליכה, פילאטיס, טאי צ'י, התעמלות בריאותית, חשיבה חיובית, הרפיות, סדנאות צחוק, ועוד.
• מומלץ לשתות על בסיס יומי מיץ עשב החיטה, הידוע כמקור לוויטמינים, בטא קרוטן, אנזימים וכלורופילים המסייעים בחיזוק מערכת החיסון, טיהור וניקוי הכבד והדם, סילוק הרעלים הידועים כמחוללי קנדידה.
• יש להקפיד על תזונה טבעית, אורגנית ובלתי מבושלת, המועשרת בוויטמינים ומינרלים, מועשרת בירקות, עלים ירוקים, נבטים, שקדים, עשבים, אגוזים, חלב שקדים ומיני דגנים, המדירה פחמימות, שמרים וסוכרים מזוקקים, חלב ומוצריו, קמח ומוצריו, בשר ועוף.
• מומלץ לעשות שטיפה הידרוקולוניק, שטיפת מעי גס באמצעות משאבה בלחץ נמוך, המסלקת את כל הרעלים שהצטברו במעיים ולמעשה מדכאת את פטריית הקנדידה.
מכל מקום, חוות הבריאות "מצפה אלומות" מספקת לכם את התשובה הטיפולית השלמה להתמודדות נכונה עם קנדידיאזיס, זאת באמצעות הקניית פרקטיקה של תזונה אורגנית, טבעית ובלתי מבושלת, העשירה בכלורופילים, ויטמינים ומינרלים, כמו גם מגוון של פעילויות גופניות וסדנאות הרפייה, המשלבות בין גוף ונפש ותורמות לסילוק רעלים, היטהרות וניקוי הגוף ושלווה.