מזונות מומלצים לעונת החורף
בואו לנופש בריאותעם בוא החורף, חשוב לדעת מהם המזונות המומלצים לאכילה נכונה בעונה זאת.
פירות וירקות העונה בשלל צבעיםמומלצים במיוחד הפירות והירקות החיים, המכילים שפע של ויטמינים, מינרלים, אנזימים, נוגדי חמצון ומרכיבים טבעיים רבים אחרים, בעלי יכולת מניעת התפתחות מחלות על ידי חיזוק פעילות מערכת החיסון, בעלי תפקיד משמעותי בשמירה על חום הגוף הפנימי. הפירות והירקות החיים (לא מבושלים), מעלים את חום הגוף הפנימי, כיוון שהם מכילים אנזימים המשמשים כזרזים לתהליך העיכול, ולכל הפעולות הביוכימיות בגוף. את הירקות החיים ניתן לשלב לצד תבשילים. פירות לא מומלץ לשלב עם כל מזון אחר ומומלץ לאכלם בשעות הבוקר או כארוחת ביניים.פירות וירקות עשירים בוויטמין C:קיווי, גויאבה, מנדרינות, אנונה, תפוזים, פסיפלורה, פומלה, פלפל אדום, פטרוזיליה- כל אלו עשירים מאד בוויטמין C, אשר לו תפקיד מכריע בחיזוק פעולת מערכת החיסון.פירות וירקות בצבע כתום:תפוזים, מנדרינות, אננס, פפאיה, דלורית, דלעת, בטטה וגזר. מזונות אלה, מכילים כמויות נכבדות של נוגדי חמצון ונחשבים כמחממים, מחזקים ומשפרים את תפקוד מערכת החיסון. בנוסף, לאנשים רבים יש משיכה לטעם המתוק בחורף והירקות הכתומים יכולים לספק זאת ללא הקלוריות המיותרות. ירקות נוספים בעלי אנרגיה מחממת הם כרישה, קישוא וירקות שורש כמוצנון, צנונית, שורשי פטרוזיליה וסלרי.הירקות הירוקים:במיוחד אלו בעלי הצבע הירוק כהה כגון ברוקולי, עלי בייבי, תרד, פטרוזיליה, כוסברה, תרד, מלפפון, עלי מנגולד, חסה, חסת קייל- כל אלו עשירים בכלורופיל הנחשב ל"דם של הצמח" ולו השפעה מחזקת, נחשב לחומר אנטיביוטי, שבכוחו לעצור את גדילת והתפתחות בקטריות מזיקות בגוף.הירקות האדומים:עגבנייה מכילה חומר הנקרא ליקופן, המחסל רדיקלים חופשיים בגוף. פלפל אדום גם הוא עשיר בוויטמין C ובכמות גבוהה של נוגדי חמצון.אגוזים:אגוזי מלך, שקדים, אגוזי ברזיל, מקדמיה, פקאנים, ערמונים- עשירים ברכיבי תזונה (כגון סלניום) המשמשים כקוטלי חיידקים טבעיים, ומסייעים לתאי מערכת החיסון לזהות פולשים. באגוזי ברזיל, כמות גבוהה מאד של סלניום. מומלץ לאכול מהם לא יותר משלושה ביום. את האגוזים ניתן לאכול כארוחת ביניים. הכמות המקסימאלית המומלצת ליום, היא כחופן .דגנים מלאים:קינואה, דוחן, כוסמין, כוסמת (לא קלויה), אמרנט, שיבולת שועל, אורז מלא, אורז אדום, אורז פרא. מומלץ לאכול מוצרים מלאים, כגון לחם שיפון או כוסמין ,אורז מלא ופסטה מאורז מלא. דגנים אלה נחשבים כפחמימות מורכבות ומעלים בהדרגתיות את רמת הסרוטונין והסוכר בדם ועל ידי כך תורמים למצב רוח מרומם ואינם מחלישים את מערכת החיסון ,בנוסף תורמים לתחושת השובע ותומכים בתהליך הרזייה או שמירה על משקל תקין.קטניות:עדשים: חומות, ירוקות, שחורות וכתומות וכן כל סוגי השעועית: מאש, אזוקי, לימה, שעועית שחורת העין, שעועית שחורה, שעועית חומה, לוביה,בנוסף פול וחומוס. הקטניות נכללות בקטגוריה המחממת. הן עשירות בסיבים וחלבונים, בעיקר אלו בעלות הגוון הכהה.תבלינים: ג'ינג'ר, קינמון, רוזמרין, הל, צ'ילי, פלפל חריף, ציפורן, שום , בצל. רצוי להשתמש בהם כחומרי תיבול. מלבד תרומתם לטעם המזון יש להם השפעה מחממת על הגוף.לחץתמיד טוב להימנע ממצבי לחץ כמובן שחלק מהחיים הן הבעיות שצצות, אך כשאנו לומדים לחיות חיים מודעים, אנו יודעים כיצד להתמודד אתן, כיצד לראות קושי כאתגר. הורמונים הנוצרים בעקבות לחץ , מעכבים את יצירתם של תאי דם לבנים, הנלחמים בפולשים זרים ומזיקים. כדאי, רצוי וחשוב לשמור על מצב רוח מרומם, שמחה, אהבה ושלווה. אלו יחממו את הלב והנשמה ויתרמו לרצון לאכול אכילה נכונה.