Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מיץ עשב חיטה | נבט חיטה | יתרונות | סגולות | שיטת אן ויגמור

בואו לנופש בריאות

חוות דעת מעמיקה על עשב חיטה ומיציו

בבית הבריאות החדש אלומות, אנו לא משתמשים או ממליצים על מיץ עשב חיטה כחלק מהתפריט.

אלירן דה-מאיו שעומד מאחורי התוכנית אינו ממליץ על מיץ עשב חיטה למטרות בריאותיות, ומדגיש את הסכנות שבו.

עשב חיטה, הידוע גם בשם Triticum aestivum, הוא דשא צעיר שמקורו ככל הנראה במזרח התיכון, והוא התפשט לאזורים שונים בעולם כמו אירופה, אסיה וצפון אמריקה. עשב זה זכה לפופולריות רבה בזכות הערך התזונתי המיוחס לו, המורכב מוויטמינים, מינרלים, חומצות אמינו, כלורופיל ואנזימים.

היסטוריה ושימוש בעשב חיטה

התחלת השימוש בעשב חיטה כמזון בריאות מתועדת משנות ה-30 של המאה ה-20, כאשר ד"ר צ'ארלס שנבל, כימאי אמריקני, קידם אותו כתוסף תזונה בעל ערכים ייחודיים. מאז, הפך עשב החיטה לפופולרי כמזון-על, והצריכה שלו מתקיימת לרוב בצורת מיץ טרי, קפוא או אבקה מיובשת.

יתרונות בריאותיים ושימושים

למרות שמאמינים שיש לו יתרונות בריאותיים רבים, כולל שיפור מערכת העיכול, חיזוק מערכת החיסון, הפחתת דלקות ושיפור האנרגיה, אין ראיות מדעיות שתומכות בטענות אלו. בנוסף, מיץ עשב חיטה נחשב למזון עשיר בנוגדי חמצון, שיכולים לעזור לגוף להתמודד עם עקה חמצונית ולהפחית עומס חיסוני, אך יש לקחת בחשבון גם את הצדדים הפחות נעימים של השימוש בו.

שיטת אן ויגמור ומיץ עשב החיטה

אחת הדמויות המרכזיות שקידמו את השימוש בעשב חיטה הייתה אן ויגמור, מטפלת הוליסטית שהכירה את הסגולות של המיץ דרך סבתה הליטאית. היא ייסדה את מכון היפוקרטס בשנות ה-60, שם היא שילבה את המיץ כחלק מתפריט התזונה היומי. שיטות הגידול של עשב החיטה והפיתוח של מסחטות מיץ מותאמות הן תוצאה של עבודתה, אשר התפשטה מאז למקומות שונים בעולם, כולל למצפה אלומות בישראל.

מיץ עשב חיטה – האם זה כדאי?

למרות שמיץ עשב חיטה נחשב למזון-על באסכולות מסוימות, רבים מדווחים על תסמינים לא נעימים כמו בחילות, הקאות וכאבי ראש בעקבות צריכתו. חשוב להבין כי תסמינים אלו, אשר נתפסים לעיתים כתסמיני ניקוי, עשויים להיות בעצם תגובה שלילית של הגוף לחומרים המצויים במיץ.

סכנות ואזהרות

מיץ עשב חיטה עשוי לגרום לתגובות אלרגיות או אי נוחות במערכת העיכול, במיוחד כאשר נצרך בכמויות גדולות או על קיבה ריקה. תופעות לוואי כמו שלשולים או כאבי ראש הם שכיחים יחסית. יתרה מזאת, יש להיזהר מאינטראקציות בין תרופתיות כאשר נוטלים תרופות לדילול דם או טיפולים כימותרפיים.

אבקת עשב חיטה: יתרונות והבדלים

אבקת עשב חיטה מופקת על ידי ייבוש של עשב חיטה טרי ולאחר מכן טחינתו לאבקה. השימוש באבקה זו נפוץ כתוסף תזונה בשל הריכוז הגבוה של חומרים מזינים שבה.

למרות שגם האבקה וגם המיץ הטרי של עשב החיטה מכילים מרכיבים דומים, ישנם הבדלים משמעותיים ביניהם. המיץ הטרי של עשב החיטה נחשב לרוב לעוצמתי יותר, מכיוון שהוא מכיל רמות גבוהות יותר של אנזימים וכלורופיל, הנוטים להתפרק חלקית בתהליך הייבוש והטחינה של האבקה.

עם זאת, אבקת עשב חיטה נחשבת לנוחה לשימוש, והיא מאפשרת גישה מהירה וקלה למרכיבי עשב החיטה. יתרון נוסף הוא חיי המדף הארוכים של האבקה, המאפשרים לשמור עליה לתקופה ממושכת יותר בהשוואה למיץ הטרי.

חשוב לזכור שהאיכות והתכולה התזונתית של אבקת עשב חיטה יכולות להשתנות בהתאם למקור ושיטות הייצור.

מיץ עשב חיטה קפוא: השוואה למיץ טרי

מיץ עשב חיטה קפוא הוא אפשרות נוספת לצריכה של עשב החיטה. אף שהוא משמר את מרבית החומרים המזינים של המיץ הטרי, חלק מהרכיבים התזונתיים עלולים להיפגע בתהליך ההקפאה וההפשרה.

המיץ הקפוא מהווה פתרון פרקטי למי שרוצה ליהנות מהיתרונות המיוחסים לעשב החיטה מבלי הצורך לסחוט אותו בבית. כדי לשמר את איכותו של המיץ הקפוא, מומלץ לאחסן אותו בכלי ואקום אטום ולבצע הפשרה איטית במקרר, כדי למנוע אובדן חומרים מזינים.

למרות שהמיץ הקפוא אינו בדיוק זהה למיץ הטרי מבחינת תכולת המרכיבים הפעילים, הוא עדיין יכול לספק יתרונות תזונתיים משמעותיים ומהווה אופציה נוחה למי שמעוניין לשלב את עשב החיטה בתזונה היומית.

לקריאת מאמר מעמיק שכתב אלירן, לחצו כאן