מרק סלק
בואו לנופש בריאותמרכיבים:
חצי ק"ג סלק2 גזרים3 תפוחי אדמה7 כוסות מים2 עגבניותחצי כוס בצל ירוק1 גבעול סלרי1 כף מיץ לימוןכפית וחצי מלחשמיר קצוץ
הוראות הכנה:מקלפים את הסלקים, הגזרים ותפוחי האדמה. גוררים במגררת ומרתיחים בסיר עם מים.לאחר הרתיחה מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות בסיר מכוסה.בינתיים, קוצצים את העגבניות ואת הבצל הירוק, פורסים את הסלרי לפרוסות דקות.מוסיפים לסיר את הירקות הקצוצים, מיץ הלימון ומתבלים במלח. מבשלים בסיר מכוסה עד שהירקות מתרככים.אפשר לטחון בבלנדר או ליהנות ממרקם הירקות המבושלים בקוביות, להחלטתכם.מגישים חם ומומלץ עם שמיר קצוץ.
בתאבון!