Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

במזרח הרחוק, ובמיוחד ביפן, מרק מיסו הינו מיצרך חיוני יומיומי, וטעמו משתנה מסמיך מאד ומשביע עד לקליל מאד ומעודן. יש בו משהו שמתאים לכל מצב רוח ולכל ארוחה (במזרח הרחוק מגישים אותו לארוחת הבוקר). מיסו הוא ממרח מפולי סויה (או אורז, או גריסים, או חומוס) שעברו התססה, והוא מופיע במבחר טעמים וצבעים. ככל שהמיסו כהה יותר, כך הוא עבר התססה ארוכה יותר. לרוב המיסו הכהה מלוח יותר ובעל טעם חזק, בעוד המיסו הבהיר מעודן ומתקתק יותר. המתכון היפני הבא לא רק שהינו קל מאד להכנה, אלא הוא גם עשיר בחלבון, בויטמינים ודל בשומן. מרק המיסו לעולם איננו משעמם – ניתן להוסיף לו תמיד עוד מרכיבים, וכך ניתן להכין מרק מיסו חדש מדי פעם. (לדוגמא, ניתן להוסיף לו פטריות, גזר, כרוב לבן קצוץ, נבטי שעועית, וכו'.)

החומרים: (4 מנות)2 כפות מיסו לבן4-5 כוסות מים רותחים2 בצלים ירוקים, קצוציםלטופו:1/2 חבילה טופו, חתוך לקוביות של 1 ס"מ ומושרה ב- כף רוטב סויהו-1 כף שמן שומשום סיני במשך חצי שעה לפחות2-3 כפות רוטב סויה1 כף דבש (לא הכרחי)2 דפי אצת ים נורי קרועות ביד לריבועים של 5 ס"מ לערך

אופן הכנה:להרתיח את המים בסיר. להוסיף את רוטב הסויה ואת הטופו המושרה. לטעום ולהוסיף דבש (אם רוצים). לקרוע את דפי הנורי לריבועים ולהוסיף אל תוך הסיר. להוריד את הסיר מהאש. לחוד לקחת קערית ובה מעט מים חמים מהמרק. להוסיף אליה את ממרח המיסו ולערבב. להוסיף את התערובת לסיר (הסיבה שעושים זאת בסוף היא כדי לשמר את החיידקים הטובים שבמיסו, כדי שלא יהיו חשופים לטמפרטורת רתיחה). לקצץ בצל ירוק ולפזר על כל צלחת מרק.