קציצות גזר וחמנייה

בואו לנופש בריאות

קציצות גזר וחמנייה - טבעוניכמות: 6 קציצות קטנות (4-3 מנות)החומרים:½1 כוסות זרעי חמנייה (לאחר השרייה של 8 שעות וייבוש)¼1 כוסות קציץ גזר שנותר ממיץ, או גזר מגורר וסחוט1/2 כוס סלרי קצוץ1/4 כוס בצל קצוץ1/4 כוס שמן זית כתית1/4 כוס מיץ לימון1/2 כפית תבלין לעוף1/2 כפית אבקת שום גבישי3/4 כפית מלח אטלנטיקורטוב פלפלת אדומה חריפה (Cayenne)אופן ההכנה:

  1. טוחנים את זרעי החמנייה במעבד מזון או מטחנת קפה. מערבבים בקערה גדולה את זרעי החמנייה הטחונים עם יתר המצרכים ומערבבים היטב בעזרת הידיים.
  2. יוצקים כמות של חצי כוס חומר כל פעם, ויוצרים קציצות קטנות בעובי של כסנטימטר. אם רוצים קציצות גדולות יותר, להשתמש בכוס אחת של חומר ואז מקבלים 3 קציצות גדולות.
  3. מניחים את הקציצות על שעוונית טפלקס (או נייר אפיה) במייבש מזון (Excalibur Dehydrator) ומייבשים בחום של 105 מעלות פרנהייט (או בתנור אפיה רגיל בחום ºC 50 כשהדלת פתוחה קמעה)במשך 2-4  שעות או עד שמקבלים את הפריכות הרצויה. הופכים את הקציצות לצד שני על רשת בלבד וממשיכים לייבש במייבש מזון למשך 2-4 שעות נוספות.
  4. מגישים על עלה חסה.
  5. ניתן לאחסן את הקציצות בקופסה סגורה במקרר עד שלושה ימים.

הערה: ניתן להשתמש בתערובת זו גם בתור פטה.