Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

רוטב פלפלים

6 – 8 פלפלים אדומים 2 עגבניות בשלות 1 כפית אורגנו מיובש טחון 1 – 2 שיני שום 1 כף פפריקה מתוקה מיץ סחוט מלימון שלם 1/2 כפית מלח ים 1/4 כוס שמן זית   חותכים את הפלפלים, העגבניות ומערבלים בבלנדר עם שיני השום. מוסיפים את עשבי התיבול, והתבלינים ומערבלים שוב. מזליפים את השמן, תוך […]

קריאה נוספת

רוטב שמנת עגבניות

רכיבים לרוטב שמנת עגבניות: 1 כוס שמנת שקדים (נוזל שקדים) 12 יח' עגבנייה לחה/או יבש מושרת במים (לשעה) 1 שם שום 2-3 עלי בזיליקום אופן ההכנה: לערבב הכל בבלנדר!

קריאה נוספת

רוטב שמנת אבוקדו

רכיבים לרוטב שמנת אבוקדו: 1 כוס שמנת שקדים (נוזל גבינה)1/2 אבוקדו1/2 כפית מלח1 שן שום אופן ההכנה: לערבב הכל בבלנדר!

קריאה נוספת

מיונז

רכיבים למיונז: 1 כוס קשיו, מושרה למשך 4 שעות6 כפות מים½ 1 כפות מיץ לימון2 תמרים מגולענים1 כפית אבקת בצל¾ כפית מלח½ כפית אבקת שום – אפשרי4 כפות שמן זית הוראות הכנה:להכניס את כל המרכיבים – פרט לשמן הזית – לתוך בלנדר חזק ולעבד עד קבלת מרקם חלק.להזליף בזרם דק את שמן הזית תוך כדי […]

קריאה נוספת

קטשופ

מרכיבים: 2 כוסות עגבניות, חתוכות4 כפות אבקת עגבניות מיובשות½ 1 כפות סירופ אגבה3 כפות מיץ לימון½ כפית מלח הוראות הכנה:להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולעבד עד קבלת מרקם חלקלאחסן בכלי אטום במקרר עד שבוע.

קריאה נוספת

חרדל

רכיבים: ¾ כוס זירעי חרדל מושרים למשך 8-12 שעות ½ כוס מיץ לימון 9 תמרים מגולענים 1 כף מלח הוראות הכנה: להכניס את כל המרכיבים למעבד מזון ולעבד עד קבלת מירקם אחיד. לשמור בכלי אטום במקרר עד חודשיים.

קריאה נוספת

גבינת זרעים

החומרים:2/3 כוס גרעיני חמניה קלופים אורגניים1/3 כוס שומשום מלא אורגני3 כוסות רג'ובלק או כמוסת אצידופילוס אופן הכנה:להשרות את החמניה והשומשום בנפרד בשתי קערות מים מסוננים או מינרליים למשך הלילה. למחרת בבוקר לשטוף את זרעי החמניה תחת זרם מים חמים מאד כדי להסיר את הקליפות. לשטוף לחוד את השומשום. לשים את כל הזרעים בבלנדר ולוהסיף 3 […]

קריאה נוספת

רוטב סלק

מצרכים: 1 סלק חי, רחוץ, מקולף ומגורר 1 כוס חמניה מושרים 1 כוס מים מסוננים מיץ מ-2 לימונים 2 כפות קליפת לימון מגוררת 2 כפות ועוד 2 כפיות רוטב סויה תמרי קמצוץ פלפלת אדומה חריפה CAYENNE PEPPER קורטוב מלח ים 1 שן שום קצוצה דק 2 כפות גדושות עלי בזיליקום קצוצים אופן הכנה: לשים את […]

קריאה נוספת

רטבים לסלט

רוטב טחינה וסלק החומרים:½ כוס סלק קצוץ¼ כוס מיץ לימון½ כוס טחינה גולמית½ כוס מים1 שן שום קצוצה½ כפית אבקת חרדל1 כף רוטב סויה תמרי½ כפית שורש חזרת קצוצה¼ כפית מלח אופן ההכנה:מערבלים בבלנדר את כל הרכיבים. רוטב ויניגרט ועשבי תיבול החומרים:¼ כוס מיץ לימון2 כפות בצל סגול קצוץ דק½ כוס שמן זית½ כפית מלח […]

קריאה נוספת

חומוס מקישואים (10-12 מנות)

המרכיבים:2 קישואים גדולים או ארבעה בינוניים4 כפות שמן זית6 שיני שום1/2 כוס מיץ לימון1/2 כפית כמוןקמצוץ פלפל אדום חריף2 כפיות פפריקה1.1/2 כפית מלח אטלנטי1.1/2 כוסות שומשום, שהוושרה במים 4 שעות1.1/2 כוסות טחינההצעת הגשה:1 עגבניה קצוצה דק1 כוס אלפלפה1 חסההוראות:מערבבים בממחה את כל המרכיבים ביחד מלבד הטחינה והשומשום ומכינים מחית.מוסיפים את הטחינה והשומשום ומערבלים עד שמתקבלת […]

קריאה נוספת