Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

כמות: 4 גלילות סושי (ל 4-6 סועדים)

החומרים עבור ממרח המיסו הפיקנטי:¼ כוס מיסו בהיר*1 כפית *Chili Paste / סחוג או עריסה2 כפות שמן שומשום (אופציונלי)

החומרים עבור מילוי הסושי:4 דפי אצות ים נורי*1 כוס נבטי אלפלפה (אספסת)2/3 אבוקדו פרוס דק1 בצל ירוק קצוץ דק2/3 פלפל אדום חתוך לרצועות דקות1 מלפפון חתוך לרצועות דקות1 גזר מגורר במגררת גסה¼ כרוב אדום חתוך לרצועות דקות1 כף ג'ינג'ר מגורר דק

החומרים לטבילה ולקישוט:1/4 כוס רוטב סויה תמרי1 כף ממרח ווסאבי (עשוי מאבקה עם מעט מים)½1 כף שומשום לקישוטג'ינג'ר מוחמץ

עבור גלגול ה-NORI :מחצלת במבוק להכנת סושי (להשיג בחנויות טבע או חנויות מזון מהמזרח הרחוק)

אופן ההכנה:תחילה יש להכין את ממרח המיסו: מערבבים את המיסו עם Chili Paste או סחוג או עריסה.מניחים דף אצת ים נורי על מחצלת קטנה מבמבוק להכנת סושי, כשהצד המבריק נוטה כלפי מטה.משתמשים בכפית (הצד הקמור) ומשטחים בקלות כפית אחת מממרח המיסו על דף הנורי.להערים בקצה הקרוב אליך נבטים, אבוקדו, פלפל אדום , מלפפון, גזר וכרוב אדום.להתחיל לגלגל את הסושי: תחילה לתפוש את קצה דף הנורי ומחצלת הבמבוק עם האגודלים והאצבע, ללחוץ את המילוי אחורנית עם יתר האצבעות. להתחיל לגלגל את הנורי עם המחצלת ואחרי כל גלגול ללחוץ מהכוון של המרכז לצדדים (להחליק על כל השטח). להמשיך לגלגל כך תוך כדי הרמה קמעה של המחצלת כל פעם. להרטיב את קצה הנורי הפנוי במעט מים ולהצמיד. לקשט עם שומשום.

לחתוך את הנורי ל-6 חלקים בעזרת סכין חדה (רצוי משוננת).לחזור על התהליך עם יתר דפי הנורי והמילוי.להגיש עם רוטב סויה תמרי, ווסאבי וג'ינג'ר כבוש.

*את החומרים ניתן להשיג בחנויות טבע או בחנויות מזון מן המזרח הרחוק.