סלט טאבולה רימונים ללא גלוטן!

מאת ענת אסיה מבשלים קינואה ומקררים 3 כוסות או שמים בבלנדר פרחי כרובית שלמה ומבלנדרים קלות עד שכל פרחי הכרובית מתפוררים ונראים כמו קוסקוס מוסיפים 2 כוסות גרגירי רימון 1 כוס פטרוזיליה קצוצה 1 כוס כוסברה קצוצה חצי כוס נענע קצוצה חצי כוס שברי שקדים קצוצים   לרוטב: רבע כוס רכז רימונים 3 כפות מיץ […]

קריאה נוספת

מוקפץ ריג'לה קייצי עם קינואה

חומרים: כוס וחצי קינואה יבשה – מושרית כשעתיים, שטופה ומסוננת 2 פלפלים אדומים חתוכים לקוביות 1-2 כרשה קצוצה חצי פלפל חריף חתוך דק 1 חבילה ריג'לה שטופה וקצוצה 1/2 חבילה בצל ירוק קצוץ חופן פטרוזיליה/ כוסברה קצוצה חופן ריחן קצוץ 2 חופנים שקדים טבעיים מלח קארי שמן זית מיץ לימון   ההכנה: שמים בסיר את […]

קריאה נוספת

סלט טבולה כרובית ורימונים

מתכון ל כ -8 מנות מרכיבים : 1 כרובית 2 פלפלים צהוב ואדום1/2 צרור פטרוזיליה1/2 צרור כוסברה1/2 כוס עלי נענע טרייה1/2 כוס גרגרי רימון1/2 כוס אגוזי מלך קצוצים גס2 גבעולי בצל ירוקמיץ מלימון אחד2 כפות שמן זיתכפית מלח הימלאיה ורודכפית זרעי קצח / קימל – למי שאוהב אופן ההכנה: מפרקים את הכרובית לפרחים ומכניסים למעבד […]

קריאה נוספת

סלט טאבולה רימונים

סלט פשוט וטעים, מהווה ליווי לכל מנה שתבחרו:מרכיבים:100 גרם גרגירי רימוןכוס פטרוזיליה קצוצהחצי כוס כוסברה קצוצהרבע כוס עלי נענע קצוציםחצי כוס עגבניות קצוצות100 גרם בורגול גס מושרה במים50 גרם שומשום קלוי (לא חובה)1 כף פלפל חריף קצוץ דק (לאוהבי החריף)3 כפות תרכיז רימונים2 כפות סילאן3 כפות מיץ לימוןשמן זיתמלחאופן ההכנה:מניחים את הבורגול בקערה וממלאים במים רותחים. […]

קריאה נוספת

רוטב שמנת שקדים ואגוזים

חומרים: 1 כוס שמנת שקדים1/4 כוס אגוזיםמלח ים 1/2 כפית1/4כפית קארי הוראות הכנה: לערבב הכל בבלנדר! * אופצייה נוספת: שמנת שקדים + 1 כפית פסטו מוכן

קריאה נוספת

סלט עשבי תיבול

כמות: 4 מנות החומרים: צרור מכל אחד: פטרוזיליה, גד השדה (כוסברה), נענע, שמיר1 חב' בצל ירוק1/4 כוס שמן זיתמיץ משני לימונים1/2 כפית מלח, או לפי הטעם1/4 כוס אגוזי מלךקליפת לימון אחד – החלק הצהוב בלבד (או לימון כבוש) חתוך לרצועות דקות. אופן ההכנה:שוטפים היטב את עשבי התיבול, מניחים על מסננת להוצאת הנוזלים.קוצצים את עשבי התיבול.מוסיפים […]

קריאה נוספת

כרוב כבוש

חומרים: 1 ראש כרוב לבן1 ראש כרוב סגול2 כפות מלח2 כפות זנגוול כתוש הוראות הכנה:לחתוך דק את הכרובים במנדולינה או בסכין.לשים את הכרוב המגורר/החתוך בקערה גדולהלפזר את המלח והגינגר/זנגוול הכתוש.לעסות את הכרוב והמלח למשך 10 דקות עד קבלת נוזל.להניח על הכרוב צלחת ועליה קערה קטנה יותר מלאה במים.לתת לכרוב לתסוס במשך 5 ימים.

קריאה נוספת

סלט סלק ולפת

כמות: 4 מנות החומרים:1 סלק פרוס לפרוסות דקיקות1 לפת פרוסה לפרוסות דקיקות לרוטב:1/4 כוס מיץ לימון3 כפות שמן זית1 כף רוטב סויה1 שן שום קצוצה2-3 טיפות סטביה (צמח ממתיק)2 כפות כוסברה קצוצה דק אופן ההכנה:מערבבים את חומרי הרוטב בבלנדר. יוצקים על פרוסות הסלק והלפת. נותנים לסלט לעמוד כחצי שעה לפני ההגשה.

קריאה נוספת

סלט ארטישוק ירושלמי

כמות: 4 מנותהחומרים:1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי מגורר גס1/3 כוס בצל סגול קצוץ2 גזרים מגוררים גס3 כפות שמיר, קצוץ דק1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דקמיץ משני לימונים4 כפות שמן זית2 שיני שום כתושות1 כף רוטב סויה או 1/3 כפית מלח אטלנטי (לפי הטעם)אופן ההכנה:לרחוץ את הארטישוק הירושלמי ולקרצף בעזרת מברשת. להיפטר מכל הבוץ שדבוק לקליפה. לגרר את […]

קריאה נוספת

סלט אביבי

החומרים:1 חסה ערבית אורגנית3 גזרים מגוררים גס1 צנון גדול מגורר גס או חבילת צנוניות מגוררת גס1 סלק מגורר גס (לא הכרחי)4 בצלים ירוקים קצוצים חופן נבטי חמניהמיץ משני לימונים¼ כוס שמן זית¼ כפית מלח אופן הכנה:חותכים את החסה לרצועות. מוסיפים את הגזר, הצנון, (הסלק) והבצל הירוק.מכינים רוטב ממיץ לימון, שמן זית ומלח.שופכים את הרוטב על […]

קריאה נוספת