Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

סלט ארטישוק ירושלמי

בואו לנופש בריאות

סלט ארטישוק ירושלמיכמות: 4 מנותהחומרים:1/2 ק"ג ארטישוק ירושלמי מגורר גס1/3 כוס בצל סגול קצוץ2 גזרים מגוררים גס3 כפות שמיר, קצוץ דק1/2 כוס פטרוזיליה, קצוצה דקמיץ משני לימונים4 כפות שמן זית2 שיני שום כתושות1 כף רוטב סויה או 1/3 כפית מלח אטלנטי (לפי הטעם)אופן ההכנה:לרחוץ את הארטישוק הירושלמי ולקרצף בעזרת מברשת. להיפטר מכל הבוץ שדבוק לקליפה. לגרר את הארטישוק הירושלמי ואת הגזר במגררת גסה. להוסיף את הבצל הקצוץ.בינתיים להכין רוטב: לערבב את מיץ הלימון עם שמן הזית, להוסיף שום, שמיר, פטרוזיליה ומלח.לערבב את חומרי הרוטב עם הירקות הקצוצים.רצוי להכין את הסלט והרוטב כחצי שעה לפני ההגשה, כדי שהטעמים יתמזגו.