הדרך הבריאה לאכול את הכריך שלך
כריך טעים זה ממש קל לעשות, אבל כדי שיהיה טעים וגם בריא, רצוי לשמור על שלושת החוקים הבאים:
- המעטפת – רק לחם מלא.
- המילוי – ממרחים "הום מייד".
- לא לשכוח – להוסיף ירק חי.
קבלו כמה מתכונים לממרחים בריאים וטעימים שתמיד ניתן לעשות בקלות ובמהירות בסוף השבוע וליהנות מהם לכל השבוע. את הממרחים ניתן לשמור עד שבוע, רצוי בכלי סגור ובמקרר.
טיפ קטן וחשוב שלמדנו מהקטנים – תמיד למרוח את הממרח על שתי הפרוסות לקבלת סנדוויץ' עסיסי כאילו נעשה בזה הרגע 😉
1. ממרח פלפלים צבעוניים:
רכיבים:
- 2 פלפלים אדומים
- 2 פלפלים ירוקים
- 2 פלפלים כתומים/צהובים
- 4 שיני שום
- 4 כפות שמן זית
- 2 כפות חומץ בלסמי
- מלח ופלפל שחור
אופן ההכנה:
- חוצים את הפלפלים, קוטמים את הראש ומוציאים את הגרעינים.
- מניחים בתבנית אפייה על הצד הפנימי וקולים בתנור כ-40 דקות בחום בינוני.
- לאחר שהפלפלים הצטננו, מקלפים ומעבירים למעבד מזון.
- מוסיפים את השום וטוחנים עד לקבלת תערובת אחידה.
- מעבירים לקערה, מוסיפים שמן זית, חומץ, מלח ופלפל ומערבבים היטב.
2. פסטו אבוקדו ופיסטוק:
הרכיבים לצנצנת:
- 1 אבוקדו
- 1/2 כוס פיסטוק חלבי לא מומלח
- 1 שן שום גדולה
- 1 כוס עלי בזיליקום
- 1/2 כוס עלי כוסברה
- 1/4 כוס שמן זית בכבישה קרה
- 1/2 כפית מלח גס הימלאיה
אופן ההכנה:
- לעבד את כל המרכיבים בבלנדר או במעבד מזון.
3. ממרח חצילים:
רכיבים:
- 2 חצילים בינוניים
- 2 כפות מיץ לימון
- 2 כפות מיונז טופו (ניתן לרכוש בחנויות טבע)
- 2 שיני שום מעוכות
- מלח ופלפל לפי הטעם
אופן ההכנה:
- קולים את החצילים בשלמותם בתנור בחום גבוה למשך 45 דקות.
- מצננים ומסירים את הקליפה.
- מרסקים את תוכן החצילים במזלג או בסכין ומעבירים לקערה.
- מוסיפים את מיץ הלימון, השום, מיונז הטופו ומתבלים.
- מצננים במקרר ומגישים קר.
4. ממרח קישואים:
רכיבים:
- 1 בצל גדול
- 5 קישואים
- שמן לטיגון
- 2 כפות טחינה (עדיף משומשום מלא)
- 1/2 כפית מלח
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- קוצצים את הבצל ומטגנים במחבת עמוקה.
- מגררים את הקישואים בפומפייה ומוסיפים למחבת.
- מוסיפים את המלח והפלפל, מערבבים, מכסים ומבשלים על אש נמוכה כ-20 דקות.
- מצננים, מוסיפים את הטחינה ומערבבים.
5. חומוס ביתי:
רכיבים:
- 1 כוס גרגירי חומוס מבושלים
- 2 כפות טחינה (מומלץ מלאה)
- 2 שיני שום
- מיץ מלימון אחד
- 1/2 כפית מלח
- 1/2 כפית כמון
- 1/4 כפית פלפל שחור
אופן ההכנה:
- טוחנים את כל החומרים במעבד מזון עד לקבלת תערובת אחידה.
- אם הממרח יבש או לא חלק מספיק, ניתן להוסיף קצת שמן זית או מעט מנוזלי הבישול של החומוס.
- מקשטים בפפריקה וקצת פטרוזיליה.
6. ממרח "נוטלה" טבעוני:
רכיבים:
- 2 כוסות אגוזי לוז קלופים
- 6 כפות אבקת קקאו
- כוס ורבע אבקת סוכר (או סילאן לאופציה בריאה יותר)
- 1/4 כפית מלח
- 3/4 כפית תמצית וניל
- 1/4 – 1/2 כוס שמן ענבים או שמן קוקוס (תלוי בשומניות הרצויה)
אופן ההכנה:
- אם קניתם אגוזי לוז לא קלויים ולא קלופים, קלו אותם על 200 מעלות למשך 10 דקות בתנור.
- לעטוף היטב במגבת מטבח ולשפשף חזק כדי להסיר את הקליפה.
- מעבירים את האגוזים למעבד מזון וטוחנים למשך 5 דקות עד שמתקבלת עיסה חלקה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים, למעט השמן, וממשיכים לטחון עד שהתערובת אחידה.
- מוסיפים את השמן בהדרגה עד שהממרח הופך חלק ומבריק.
- למי שרוצה מרקם חלק במיוחד, ניתן להעביר את הממרח דרך מסננת, אך אנו מעדיפים את המרקם הגרגרי
4o