כדורי גבינת שקדים

    כדורי גבינה מרכיבים : ל כ- 250-300 גרם גבינה 3 כוסות שקדים 3 כוסות רג'ובילק  או 3 כוסות מים עם קפסולה אחת  של פרוביוטיקה 1 כפית שטוחה של מלח 6 כפות מיץ לימון שקית בד לסינון חלב / גבינה   אופן ההכנה:   משרים את שקדים ל כ- 8 שעות שוטפים היטב את […]

קריאה נוספת

חומוס קישואים

10-12 מנות מצרכים: 3 זוקיני מקולפים 2 שיני שום 1 כף שטוחה כמון 1 כף שמן זית 1 כפית מלח 1 כף מיץ לימון 2 כוסות טחינה גולמית אופן הכנה: מערבבים בממחה את כל המצרכים ביחד (מלבד הטחינה) מכינים מחית. מוסיפים את הטחינה והשומשום ומערבלים עד שמתקבלת מחית חלקה.

קריאה נוספת

סלט טונה

    כ-6 מנות מצרכים: 1 כוס עדשים כתומות 1/2 כוס זרעי חמניה 10 זיתי קלמטה קצוצים 1 גמבה אדומה/ צהובה 1/2 זוקיני 1 בצל ירוק חופן שמיר 1 גבעול סלרי 1 כף מיץ לימון 1 כף שמן זית 1 כפית מלח הימלאיה או הימלאיה שחור להוספת טעם " ביצה" אפשר להוסיף מלפפון חמוץ   […]

קריאה נוספת

טורטיות

מצרכים: 1/2 ק"ג גמבה 1/2 ק"ג זוקיני- רצוי לקלף, אפשר להשאיר מעט מקליפה 1/2 אבוקדו 3 כפות שמן זית 1 כף פסיליום 1 כפית מלח   אופן הכנה: חותכים את הירקות גס . שמים בבלנדר ומעבדים למחית חלקה. מוסיפים מלח, שמן זית, פשתן טחון ומעבדים עוד מספר שניות. מעבירים לקערה ומוסיפים את הפסיליום מערבבים היטב […]

קריאה נוספת

קבבוני עדשים וירקות

  כ- 8 מנות מצרכים: 2 כוסות עדשים כתומות 1/2 כוס זרעי חמניה 1/3 כוס שקדים 1/2 בצל 1/2 גזר 1/2 זוקיני 1/2 גמבה צהובה / אדומה 1 גבעול סלרי ללא עלים חופן פטרוזיליה 1/2 כפית מלח כף שמן זית     אופן הכנה: משרים את העדשים עם השקדים והזרעים 8 שעות לילה. מעבדים את […]

קריאה נוספת

קרקר פיצה

מצרכים: 300 גר' בצל 300 גר' גמבה אדומה/צהובה 400 גר' זוקיני 2 כוסות זרעי חמניה 2 כוסות זרעי דלעת 1 כוס זרעי צ'יה/פשתן 1 כפית מלח 1/4 כוס שמן זית 1 כף אורגנו 1 כפית שום יבש   אופן ההכנה: משרים זרעים 4 ש' – לילה שותפים ומסננים את הזרעים מעבדים את הזרעים (חמניה ודלעת) […]

קריאה נוספת

קרקר בצל

מצרכים: 2 ק"ג בצל מקולף וחתוך לרבעים 2 כוסות זרעי חמניה 2 כוסות זרעי דלעת 1 כוס פשתן 1 כפית מלח 1/4 כוס שמן זית   אופן ההכנה: משרים זרעי חמניה ודלעת 4 ש' – לילה שוטפים ומסננים את הזרעים מעבדים את הזרעים (חמניה ודלעת) לפירורים מעבד מזון עם להב מסתובב את הבצל טוחנים לרסק […]

קריאה נוספת

קרקר זרעים מתובל

מרכיבים: 300 גר' זוקיני 300 גר' דלעת 400 גר' בצל 4 כוסות זרעי חמניה 1/2 כוס שומשום מלא 1 כף קצח 1 כף זרעי קימל (אפשר טחון) 2 כפיות כורכום 1 כוס פשתן או זרעי צ'יה 1 כפית מלח 1/4 כוס שמן זית   אופן ההכנה: משרים זרעים 4 ש' – לילה שותפים ומסננים את […]

קריאה נוספת

קרקר פשתן, חמניה ובצל

מרכיבים ללחם בצל 3 בצלים גדולים1 כוס זרעי פשתן טחונים1 כוס זרעי חמניה טחונים3 כפות עשבי תיבול יבשים1 כף מלח או ½ כוס רוטב סויה¼ כוס שמן זיתהוראות הכנה:לקלף ולחתוך גס את הבצל להכניס למעבד המזון.להוציא את הבצל הגרוס ממעבד המזון ולערבב עם שאר המרכיבים, עד קבלת מרקם אחיד.למרוח חצי מהבלילה על מגש טפלקס של […]

קריאה נוספת

גרנולה כוסמת, זרעים ושקדים

גרנולה כוסמת, זרעים ושקדים + חלב שקדיםמרכיבים: 5  כוסות כוסמת ירוקה1/2 כוס זרעי חמניה1/2 כוס זרעי דלעת1/2 כוס שקדים1/2 כוס זרעי פשתן1 כוס פתיתי קוקוס (לא הכרחי)2 כפיות קינמון100 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים1/2 ק”ג תמרים ללא חרצנים1  כוס מים משרים את הכוסמת (8 שעות)משרים את האגוזים והזרעים (4 שעות) אופן הכנה: שוטפים היטב את הכוסמת ואת […]

קריאה נוספת