עלי מנגולד ממולאים
בואו לנופש בריאותאז מה אפשר לעשות עם מנגולד?
עלי מנגולד ממולאיםרכיבים:9 עלי מנגולדבטטה חתוכה לפרוסות2 כוסות מיםמיץ מלימון שלםלמילוי:כוס אורז מלא לא מבושל2 עגבניות קצוצות דקגזר גדול מגורד (בערך 200 גרם)2 כפות שמן זיתקוקוסמלח אבקת צ'יליאופן ההכנה:מרתיחים מים וחולטים את העלים כ-2 דקות. אני החזקתי אותם מהגבעולים, הכנסתי את הצד של העלה למים לדקה-שתיים, עד המקום שבו החזקתי, ואז הוצאתי. שימו לב שלא להשאיר את העלים יותר מדי זמן במים, כדי שלא יקרעו.מנערים את העלים משאריות המים ופורסים אותם יפה אחד על השני. חותכים את הגבעולים מהעלים ומניחים בתחתית הסיר שבו נשתמש לבישול ,אל תוותרו על השלב הזה.מערבבים את חומרי המילוי בקערה לתערובת אחידה, ומתחילים למלא: פורסים עלה על משטח העבודה, מניחים כף או שתיים מהמילוי כשני סנטימטר מהקצה העבה, מקפלים את צד ימין ושמאל פנימה ומגלגלים. כך ממשיכים עם שאר העלים.בתחתית הסיר, על הגבעולים שהנחנו בהתחלה, מניחים את פרוסות הבטטה, ועליהן מניחים את העלים המגולגלים.ליתרת המילוי מוסיפים 2 כוסות מים ומיץ מלימון שלם, מערבבים ומוסיפים לסיר (אם לא נשאר מילוי, פשוט מוסיפים מים ולימון לסיר). מבשלים עד לרתיחה על אש גבוהה, ולאחר מכן על אש נמוכה ומכסה סגור עוד שעה וחצי או עד שהנוזלים נספגים לגמרי (כדי לבדוק אם נשארו נוזלים אפשר להטות את הסיר ימינה ושמאלה) כשהממולאים מוכנים, מוציאים אותם בזהירות מהסיר, אחרת הם יתפרקו, וכדאי לחכות שיתקררו כדי שיהיו יציבים יותר. בתאבון!