עשב חיטה

בואו לנופש בריאות

על סגולותיו המופלאות של עשב החיטה

עשב חיטה הינו אחת מצורות המזון המרוכזות ביותר של אנרגיית השמש. כאשר סוחטים אותו למיץ, הוא מסוגל להשיב לגוף אנרגיה רבה. הערך התזונתי של 45 מ"ל עשב חיטה שווה ערך לק"ג אחד של ירקות טריים. עשב חיטה הינו המקור העשיר ביותר לכלורופיל. הכלורופיל כמעט זהה במבנהו המולקולרי להמוגלובין שבדם מלבד אטום אחד. בעוד שבהמוגלובין יש אטום ברזל בכלורופיל יש אטום מגנזיום.מיץ עשב חיטה מכיל 12% מים, 70% כלורופיל, 12% חלבון, 2% שומן, 1.8% מינרלים, ו-2% סיבים גסים.

תכונות נוספות של עשב חיטה

  • מטהר רעלים מהגוף ע"י חימצון כדוריות דם לבנות המחזקות את המערכת החיסונית.
  • מטהר את הכבד והדם.
  • מווסת רמת סוכר בדם.
  • מוריד לחץ דם ו-כולסטרול.
  • מסיר מתכות רעילות.
  • מצמצם נזקי קרינה.
  • מרפא סרטן הקיבה.
  • אנטיבקטריאלי.
  • מגביר את ספירת הכדוריות האדומות בדם.
  • מצוין למחלות דם למיניהן.
  • עוזר למחלות כרוניות כמו סרטן, דלקת פרקים, פרקינסון, אסטמה ועוד.
  • יעיל נגד אקנה.
  • מפיג ריחות רעים.
  • עשיר בביטא קרוטן המשמש כבולען נגד רדיקלים חופשיים.
  • עשיר באנזימים: פראוקסידאז, קטלז, טרנסהידרוגנזות, וסופר אוקסיד דסמוטז.
  • מכיל את כל חומצות האמינו החיוניות.
  • מסלק עייפות, עייפות כרונית ומעלה את הרמה האנרגטית ועובד על גוף-נפש.

שתיית מיץ עשב חיטה יכולה לתרום להפחתת משקל, כוון שהוא מטהר את הגוף מרעלים, ממיס את הסתימות לאורך המעי ומאיץ את פעילות חילוף החומרים בגוף.היות והכלורופיל, שנמצא בתוך עשב חיטה, הינו תוצר של אנרגיית השמש, יש בו את אנרגיית האור המוענקת לנו. הודות לתכולת החמצן הגבוהה שבכלורופיל, עשב החיטה מסוגל להעשיר את הדם בחמצן ולחלופין את תאי המוח והגוף ולהביאם לתפקוד נורמלי. שתיית מיץ עשב חיטה מעלה את הפעילות האנזימתית בתאי הגוף ובכך מסייעת לגוף להתחדש.

עשב החיטה יעיל גם לשימוש חיצוני• חיטוי פצעים• שטיפת סינוסים• שטיפה וגינלית• דלקות אוזניים• כאבי ראומטזים• כאבי ברכיים• דלקות חניכיים• דלקות אוזניים• דליות ברגליים

עשב חיטה יעיל בטיפול בפצעי לחץ ונמק של סוכרת (ידועים מקרים של חולי סוכרת שנידונו לכריתת גפיים תחתונות ובעקבות טיפול עם מיץ עשב החיטה הצילו את רגליהם). עשב החיטה הגדל באדמה אורגנית, הכלורופיל שבו סופג מן האדמה 92 מתוך 102 המינרלים הקיימים בה. חקלאים בארה"ב הזינו פרות ושוורים שסבלו מעקרות בעשב חיטה כדי לשפר פוריות, תכולת המגנזיום הגבוהה שבכלורופיל מפעילה אנזימים שעוזרים בשיקום הורמוני הפוריות.עשב החיטה ידוע כמפיג ריחות רעים. כן הוא משפר עיכול, מצוין לעצירות ומסייע לפעילות מעיים.

שימושים נוספים למיץ עשב החיטה

  1. חוקן לשטיפה וניקוי המעי הגס – חוקן עם מיץ עשב חיטה מנקה את האיברים הפנימיים. אחרי חוקן מים יש להמתין 20 דקות, ואז לבצע "השתלה" שלמיץ עשב חיטה. להחזיק בפנים במשך 20 דקות.
  2. ניקוי העור – עשב החיטה נספג דרך העור ומזין אותו.יש לשפוך מיץ עשב חיטה על הגוף בתוך אמבט חם ולשבת 15 עד 20 דקות. לשטוף עם מים קרים.
  3. כאבי שיניים – יש להחזיק את המיץ בפה במשך 5 דקות – הוא מסוגל למשוך את הרעלים מן החניכיים.
  4. כאבי גרון – יש לגרגר עם מיץ עשב חיטה.
  5. אקזמה או פסוריאזיס – לשתות מיץ עשב חיטה.
  6. החזרת צבע הפיגמנט לשיער (לשיער כסוף) – מריחת מיץ עשב חיטה על הקודקוד (לא על שיער צבוע).
  7. המסת צלקות שנוצרו בריאות עקב שאיפת גזים חומציים. ההשפעה של חד תחמוצת הפחמן קטנה היות והכלורופיל שבעשב החיטה מגביר את ייצור ההמוגלובין בדם.

הכנת תחבושות עם עשב חיטהמשתמשים בעשב שנותר מהסחיטה (pulp) ומרטיבים אותו עם מעט מיץ עשב חיטה. מניחים על הפצע או הברך הנפוחה, סוגרים מסביב בניילון, ועל זה מניחים תחבושת אלסטית (מצוין לדלקת מאוסטאוארטריטיס).

מתי לשתות את המיץמיץ עשב חיטה פעיל על קיבה ריקה. לפיכך עדיף לשתות אותו מוקדם בבוקר עם הקימה ולחכות לפחות חצי שעה-שעה עד לארוחת הבוקר.לחילופין, ניתן לשתות את מיץ עשב החיטה ביו ארוחות במרווח של שעתיים אחרי הארוחה. לאלה שאינם אוהבים את טעמו, ניתן לערבבו עם מיץ מירקות אחרים, או אפשר עם חתיכת גזר בפה, או ג'ינג'ר וכו'. אצלנו במצפה אלומות מיץ עשב חיטה נכלל בין שאר הירקות הכלולים בתפריט צום מיצים.

ריכוז 8 חומצות האמינו החיוניות הנמצאות ב 100 גרם עשב החיטה ובמזונות אחרים

סוג החומצה האמינית ב-100 גרם
עשב
נבטים
תרד
ברוקולי
ביצים
עוף
תרקונין
1.360
0.254
0.122
0.091
0.597
0.726
איזוליאוצין
1.450
0.287
0.147
0.109
0.679
0.877
פנילאלנין
1.820
0.350
0.129
0.084
0.661
0.682
ארגינין
2.030
0.425
0.182
0.148
0.746
1.099
אלנין
2.280
0.295
0.142
0.118
0.693
1.021
חומצה אספרטית
4.310
0.453
0.240
0.213
1.250
1.585
חומצה גלוטמית
4.350
1.871
0.343
0.375
1.626
2.568
פרולין
1.570
0.674
0.112
0.114
0.498
0.846

כיצד מגדלים עשב חיטהמספר גובר והולך של אנשים מתחילים את הבוקר עם שתיית מיץ עשב החיטה ע"י סחיטה במכונה ידנית או שתייה באחד מדוכני המיצים. למי שקשה לבלוע את המיץ כפי שהוא, אפשר לדלל במעט מים, או לערבב עם מעט מיץ גזר. אפשר להוסיף גם מעט מיץ לימון או מיץ מג'ינג'ר סחוט. ניתן ורצוי לגדל את עשב החיטה לבד. כך אפשר לחסוך כסף ולקבל תוצרת טרייה של עשב חיטה. המפתח הוא תכנון מראש וכלים אחדים. יש לקחת בחשבון שמגש אחד של עשב חיטה מספיק לכ- ½3 מנות מיץ, בהתאם לכך יש לחשב את מספר המגשים.הכלים הנחוצים

  • מגשים של קפטריה, או מגשים של תות שדה (מקלקר) – ניתן להשיגם בשווקים.
  • תערובת אדמה וקומפוסט לעציצים.
  • דשן אורגני (לא הכרחי). למהדרין שבכם – הדשן הטוב ביותר הוא אצות ים, שניתן לאסוף חינם אין כסף על חוף הים. רצוי לטחון אותו לפני השימוש. ניתן לייבשו, לטחון ולאחסנו לזמן ארוך.
  • גרגרי חיטה אורגנית או גרגירי כוסמין (אפשר סוג רגיל הנמכר בחנויות טבע).
  • צנצנת גדולה ורחבה או קערה גדולה להשריית הגרגירים במים. אם משתמשים בצנצנת, רצוי לקנות פיסת רשת ניילון לחלונות בגודל שיכסה את פתח הצנצנת ולהדק למעלה עם גומייה.
  • דלי גדול לשם ערבוב האדמה והקומפוסט.
  • שטח פנוי ומוצל לגידול (על המרפסת וכו') או מדפים לגובה (ניתן לרכוש בחנות כמו אייס או הום סנטר). אסור שהשטח יהיה גלוי לשמש או חשוף לגשמים וכן שיהיה מוגן מפני מכרסמים וחיות בית.

שיטת הגידול – איך מגדלים עשב חיטה

  1. יש לשטוף תחילה את הגרגירים מאבק ולכלוך. יש לקחת בחשבון 2 כוסות למגש.
  2. להשרות את הגרגירים 8-12 שעות בקערה עם מים מסוננים (אפשר מפילטר BRITA).
  3. אם השרינו בתוך צנצנת גדולה (צנצנת של חמוצים לדוגמא), לסנן את המים. אם השרינו בקערה, לסנן בתוך מסננת ולהחזיר לצנצנת. 4. להחזיר את הרשת והגומייה. להטות את הצנצנת בזוית של 45 מעלות כדי לתת למים מעבר חופשי. לחכות עד לצאת הנבטים הראשונים למשך 36-48 שעות (תלוי בעונת השנה). אפשר ואף רצוי להנביט במגשי הנבטה, שקונים בחנות טבע או בנפות קמח גדולות העומדות אחת מעל השנייה.
  4. להחליף את המים פעמיים ביום.
  5. אחרי יומיים: בתוך דלי גדול להכין תערובת אדמה עם קומפוסט. לברור את האדמה ולהוציא חצץ, אבנים, ענפים וכו'.
  6. למלא כל מגש בתערובת האדמה והקומפוסט בגובה כ-2 ס"מ. להדק אותה.
  7. לפזר את גרגירי החיטה על האדמה. מותר שהם יגעו זה בזה, אך לא לערום אותם זה על זה. ליישר בעדינות עם גב כף היד. להשקות בעדינות.
  8. לכסות את המגש עם מגש אחר ריק והפוך. המטרה – למנוע מהאור לחדור וליצור תנאי חממה לנבטים. משקים בזילוף עדין פעם ביום (אפשר עם בקבוק פלסטיק נקי עם פתח זילוף).
  9. אחרי 3 ימים, או כשרואים להבי דשא צהובים קטנים, להסיר את המכסה. לתת להם חשיפה של אור אך לא של שמש ישירה. להמשיך לזלף מים פעם ביום.
  10. עשב החיטה יהיה מוכן אחרי כשבוע, כשאורך העשב כ-10 עד 12 ס"מ. למרות שניתן להמשיך לגדל את העשב אחרי הקצירה, הערך התזונתי והאנרגטי שלו ירוד, לכן זה לא רצוי.