פתרון לפטריית קנדידה
בואו לנופש בריאות"קנדידה אהובתי"!
אנשים רבים סובלים פעמים תכופות משלשולים, כאבי בטן עזים, זיהומי עור, חולשה ודיכאון, אך למעשה אינם יודעים כי ייתכן ובגופם חוגגת פטריית הקנדידה, המחוללת שמות בגופינו מרגע התרבותה.
ואומנם, יש באפשרותנו למגר את התפשטותה, ולחלץ את גופינו מהצרה, באמצעות תזונה נכונה, פעילות גופנית והרפיה. אם כן, כיצד ניתן למנוע את הישנות התופעה? על כך ועוד, בכתבה הבאה.
מהי פטריית קנדידה?
על מנת שיתקיים איזון במערכת העיכול, בסביבת המעיים, פועלים זה לצד זה, שני סוגי חיידקים. הסוג הראשון, הנו חיידקי המעיים הטובים, הנקראים: הביפידובקטריה והלקטובצילוס, ואילו הסוג השני הנו חיידקי המעיים הרעים, הנקראים: קנדידה. קנדידה היא למעשה פטריית שמר, השוכנת באופן טבעי וקבוע במעי הגס, במערכת המין, בפה ובגרון. פטריית קנדידה הופכת לאלימה, כאשר האיזון העדין במעי מופר, וחיידקי המעיים הטובים מתקשים לרסן את התרבותה של הפטרייה.
מדוע זה קורה?
ההסבר הפשוט, להתפשטותה של פטריית הקנדידה בגוף, מצוי בעובדה הפשוטה, כי כל עוד רמת ה-P.H בסביבת המעיים הנה מאוזנת, מובטחת פעילות מעיים תקינה של פירוק מזון, הפקת ויטמינים ואנזימים, ומיגור התפשטותם של חיידקי מעיים רעים, מסוג: קנדידה. אולם, משרמת ה – P.H בגוף יוצאת מכלל איזון, אזי אין ביכולתם של חיידקי המעיים הטובים למגר את שגשוגם של חיידקי המעיים הרעים, וכך מתרבה פטריית הקנדידה, ונפוצה במערכות הגוף. בעת התפשטותה, פטריית הקנדידה מפיקה רעלים, המחבלים בפעילות התקינה של מערכת העיכול, וכך פוגמת במערכת החיסון של הגוף ומחוללת מחלות.
מהם הסימפטומים המעידים על קנדידה?
קנדידה עשויה לגרום לבעיות במערכת החיסון, כגון: אלרגיה למזון, כאבי שרירים, דלקת בסינוסים, דלקת פרקים וכו', לבעיות במערכת המין והשתן, כגון: גרד, דלקות חוזרות בשלפוחית השתן ופגיעה בליבידו, לבעיות עיכול, כגון: שלשולים, עצירות, גזים, עוויתות וכאבי בטן, לבעיות עצביות: היפראקטיביות, דיכאון, אי ריכוז ומצבי רוח, ולבעיות הורמונאליות, כגון: אי סדירות במחזור החודשי, עצבנות, תת פעילות של בלוטת התריס, מתח וכו'.
מהם הגורמים המסייעים לשגשוגה של פטריית הקנדידה בגופינו?
• זיהום אוויר.
• תזונה לקויה – המועשרת בשמרים וסוכרים מזוקקים, מהם ניזונה פטריית הקנדידה.
• שימוש בתרופות מסוג: סטרואידים, הורמונים, אנטיביוטיקה וגלולות נגד הריון, הגורמים להחלשת חיידקי המעיים הטובים, הפוגמים באיזון הקיים במעיים.
• לחץ או מתח נפשי – בעת מתח, מופרש הורמון הקורטיזון, הגורם לעלייה ברמת הסוכר בגוף, המזינה את פטריית הקנדידה וגורמת להתרבותה.
כיצד מאבחנים פטריית קנדידה?
פטריית קנדידה ניתנת לאבחון באמצעות בדיקת דם (המודדת את רמת נוגדני הקנדידה בדם) או באמצעות תרבית צואה.
כאשר, במידה ומאבחנים את פטריית הקנדידה בזמן, ניתן לצמצם את תופעות הלוואי, ואף למנוע את התפשטותה בגוף, באמצעות תזונה מוקפדת ומבוקרת.
כיצד ניתן לטפל בפטריית קנדידה?
אנשים הסובלים מקנדידה, זקוקים לשינוי דרסטי בהרגלי התזונה שלהם, ולפיכך, הם נקראים לאמץ אורח חיים בריא המושתת על תזונה מזינה, מוקפדת ונכונה, שמטרתה לחולל שינויים ביוכימיים בגוף, ולהחזיר את האיזון למערכת העיכול באמצעות חיזוק חיידקי המעיים הטובים.
הטיפול למען מיגורה ודיכוייה של פטריית הקנדידה, מורכב מארבעה קריטריונים, המחברים בין גוף ונפש, והם:
1. פעילות גופנית להפגת הלחצים והמתחים הפיזיים – נפשיים.
2. אי צריכת אלכוהול
3. אי צריכת מזונות ומשקאות ממריצים מסוג: שוקולד, תה, סיגריות, קולה וקפה.
4. דיאטה מבוקרת ומוקפדת, המדירה שמרים, סוכרים מזוקקים, ופחמימות.
חשוב לציין, כי מדובר בתהליך ממושך (המורכב מכמה חודשים) שהתמדה בו, אכן מסייעת במיגורה של פטריית הקנדידה, אולם, תהליך שכזה מחייב תחילה, התייעצות עם רופא ותזונאי.
הטיפים של מצפה אלומות לאנשים הסובלים מ"קנדידיאזיס":
1. הידרוקולוניק – שטיפת מעי עמוקה שיטה שהוכחה כיעילה במאבק למען מיגור התפשטותה של פטריית הקנדידה בגוף, הנעשית באמצעות שטיפת המעי הגס בעזרת חוקן.
בשיטת הטיפול ההידרוקולוני מזרימים מים אל המעי הגס, באמצעות משאבה בלחץ נמוך, המסלקת את כל הרעלים שהצטברו במהלך השנים במעי (חומרים שהזינו את פטריית הקנדידה והובילו לשגשוגה), במערכת הלימפה, בכבד ובדם, ולמעשה מפרישה את פטריית הקנדידה החוצה. כמו כן, ניתן גם לבצע את שיטת ההידרוקולוניק באמצעות השתלת מיץ עשב חיטה למעי הגס, וכך למגר את התפשטותה של הקנדידה בגוף.
2. שתיית מיץ עשב החיטה ותזונה אורגנית – מיץ עשב החיטה עשיר בבטא קרוטן ובכלורופיל, והוא ניחן בתכונות מרפא ייחודיות. שתייה יומיומית של מיץ עשב החיטה תורמת לחיזוק מערכת החיסון (וכך למיגור הקנדידיאזיס), לטיהור הכבד והרעלים בגוף, ומעל לכל זאת, היא אף מסייעת לריפוי סרטן הקיבה.
מלבד זאת, תזונה המושתתת על מזון אורגני, טבעי, ולא מבושל העשיר באנזימים, ויטמינים ומינרלים, תורמת לסילוק הרעלים הנפלטים מתאי הקנדידה ומסייעת לטיהורם. מדובר בתזונה המורכבת מירקות, נבטים, עלים ירוקים, עשבים, שקדים, אגוזים, דגנים, מיצים ופירות, אך מדירה את כל המזונות המחוללים את התפשטותה של הקנדידה בגוף, לרבות חלב, לחם ומוצריו, שמרים, אלכוהול, סוכרים, בשר ועוף, ולכן היא תזונה אידיאלית לאנשים הסובלים מקנדידה.
3. הפגת מתחים באמצעות חשיבה חיובית ופעילות גופנית – פעילות גופנית מסוג: יוגה, הליכה, טאי צ'י, תרפיה ופילטיס, כמו גם סדנאות להפגת מתחים ולחץ נפשי כגון: חשיבה חיובית, סדנאות צחוק ועוד, תורמות למיגור פטריית הקנדידה.
לסיכום, חוות הבריאות "מצפה אלומות", מספקת לאנשים הסובלים מקנדידיאזיס (קנדידה) את המענה הטיפולי המקצועי, באמצעות הקניית פרקטיקה לרכישת אורח חיים בריא ומאוזן, המושתת על תזונה אורגנית וטבעית, פעילות גופנית מגוונת ופעילות להפגת המתחים, תוכנית מקיפה המסייעת למנוע את התפשטותה של פטריית הקנדידה.