Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

סדנת צום מיצים ב"מצפה אלומות" בתוכנית עשירה!

במהלך כל השנה ניתן לעשות צום מיצים. "מצפה אלומות" מזמינה אתכם להתחדש, להתנקות מרעלים פיזיים ונפשיים ולשמור על אורח חיים בריא.

סדנאות צום המיצים נפתחות כל שבוע בחוות הבריאות מצפה אלומות, הנמצאת באחד המקומות המרהיבים בארץ, אל מול נופה הקסום של הכנרת ורמת הגולן.

משך סדנת צום מיצים:

7 לילות

מהלך הסדנה:

בימי הסדנה שותים מיצים מפירות ומירקות אורגניים טריים, הנסחטים במקום, העשירים בין היתר בוויטמינים רבים, מינרלים שונים, כלורופיל, אנזימים ונוגדי חמצון.
במהלך הסדנה יתקיימו מגוון פעילויות לגוף ולנפש: צ'י קונג לאורה הראשון של השמש אל מול נופה המרהיב של הכנרת והרי הגלעד, מדיטציה במרפסת השמש החמימה, יוגה עם שולי המדהימה, סדנת נשימות, סדנת מגע ועוד פעילויות מהנות.
את התהליך ישלימו הרצאות בנושאי תזונה נכונה, הקשר בין גוף לנפש ועוד. רכישת כלים אלו לאורח חיים בריא ילווה את אורחינו בשובם לביתם ויחזק את התהליך שהתחילו בחוות הבריאות מצפה אלומות.

היתרונות של צום מיצים:

השילוב של שתיית מיצים והפסקת האכילה מאפשר למערכת העיכול לנוח, ולמערכות הגוף השונות, כגון הכבד, הכליות ותאי הגוף, לחדש את עצמן ולבצע תהליך של ניקוי רעלים שהצטברו.
בנוסף, צום המיצים יהווה צומת דרכים משמעותית ופתיחה לתהליך שינוי בהרגלי הבריאות והאכילה, וכן לטיפול בהתמכרויות שונות (כגון עישון, מתוקים, קפאין ופחמימות).

ייחודו של תהליך צום מיצים:

במהלך הסדנה, אנו מאפשרים לגוף לבצע תהליך של ניקוי רעלים. באמצעות צום מיצים, מערכת העיכול נחה ומאפשרת לשאר מערכות הגוף (כגון הכבד, הכליות וכדומה) לחדש את עצמן.
במהלך ימי הצום תיתכן אף תחושת התרוממות רוח והתעלות, בדומה לתחושה המתקבלת לעיתים במהלך הצומות המוכרים לנו מהמסורת היהודית.

מידע נוסף על תהליך ניקוי הגוף מרעלים:

במהלך ימי הצום, אנו מאפשרים לנפש מרגוע מחיי היום-יום הלחוצים והמתוחים. הפגת המתחים מעצימה את תהליך ניקוי הרעלים ותוצאותיו.

צוות חוות הבריאות מצפה אלומות עומד לרשות אורחינו, גם לאחר תום הסדנה, בכל עת ובכל נושא: לשאלות, הבהרות ותמיכה נוספת בהמשך אורח חיים בריא.
תוכלו להשאיר פרטים בטופס שבהמשך העמוד ואנו ניצור עמכם קשר להשיב על כל שאלותיכם.


יתרונותיו הרפואיים של תהליך צום מיצים

צום מיצים, צומות מים ודיאטת מיצים הפכו בעת האחרונה לחלק ממגמה קיימת להורדת משקל (דיאטת מיצים), והם אף מהווים חלק נכבד מסדנאות רוחניות המוצעות על ידי גופים שונים.
צום ידוע מזה אלפי שנים כאחד מסוגי הריפוי הקדומים ביותר ברפואה. צום נזכר לאורך ההיסטוריה, עוד לפני אלפי שנים, בתרבויות השונות. במקורות היהודיים, בתנ"ך, בספרות ובהיסטוריה מזכירים צומות לניקוי וטיהור הגוף והנפש.

הרמב"ם האמין כי מעבר לתפקיד הרוחני החשוב שיש בצום להבראת הנפש וזיכוכה, לצום תפקיד גם ברמה הגשמית. עצם החיבור בין הרוח לגשמיות (הקשר בין גוף ונפש) מועיל אחד לשני.
היפוקרטס, אבי הרפואה המודרנית, ריפא חולים באמצעות צום כבר לפני אלפי שנים.

צום מיצים נחשב לצום מתון יחסית. בסחיטת המיצים אנו משתמשים בירקות ובפירות אורגניים טריים, המכילים את רוב אבות המזון, ויטמינים ומינרלים מלבד הסיבים. צום מיצים מעורר תהליך פיזי ונפשי חיובי, במהלכו נרגיש הרגשה של התעלות, קלילות, בהירות מחשבה ואפילו החלפת תדר רוחני.

חשיבות הכבד בניקוי הגוף:

הגישה ההוליסטית, הרואה בתהליך הריפוי ממחלה תהליך הכולל ניקוי ושיקום הגוף, מייחסת חשיבות רבה לניקוי רעלים באמצעות פעילות הכבד בזמן צום מיצים. מערכת העיכול היא חלק חשוב בגוף, החשוף באופן מתמיד לאיומים סביבתיים, כולל בקטריות, וירוסים, טפילים ורעלנים. מערכת העיכול דורשת תמיכה צמודה מאד מצד מערכת החיסון.

כאשר המזון מפורק במעי הדק, הוא מגיע דרך מחזור הדם אל הכבד, איבר הסינון הגדול ביותר בגוף. יכולת האדם להיות בריא ולהילחם במחלות תלויה לא רק במערכת החיסון, אלא גם בפעילות נורמלית של הכבד.
בעוד מערכת החיסון מגינה עלינו מפני מיקרואורגניזמים למיניהם, הכבד מפרק ומרחיק רעלים שנוצרים תוך כדי תהליך העיכול, כולל רעלים טבעיים ורעלים מכימיקלים המוחדרים באמצעות המזון. בזמן צום מיצים, הכבד ומערכת החיסון חופשיים לעשות פעולת ניקוי והבראה של מערכות הגוף.

מקורות לרעלים בכבד:

חשיפה לזיהום אוויר סביבתי ותעשייתי (עשן, עישון, אדים מתעשייה פטרוכימית), חומרי הדברה, ריסוסים ומתכות רעילות מכבידה על יכולת הניקוי של הכבד.
תזונה עשירה במזון מעובד המכיל חומרי שימור, צבעי מאכל, שומנים רוויים ותוספים שונים נדחית על ידי הגוף ומעמיסה על הכבד.
מחלות גורמות לעומס נוסף על הכבד, בכך שעליו להתמודד עם פטוגנים נוספים הנוצרים על ידי המחלה עצמה או על ידי תרופות.
תרופות עוברות שינויים בכבד ובכך מכבידות על יכולתו להתמודד. במיוחד קשה לכבד להתמודד עם טיפולים כימיים וכימותרפיה.

בעזרת צום מיצים, אנו משחררים גם חסימות אנרגטיות במרכזי הצ'אקרות באזור הבטן. ימי המיצים מאפשרים מנוחה גם לשדות האנרגטיים של הגוף, ונפש האדם מתחזקת. צום מיצים הוא חלק חשוב בתוכנית ניקוי הרעלים בחוות הבריאות מצפה אלומות.
לאורך הצום מלווים את האורחים אנשי מקצוע. צום המיצים הוא תהליך שונה מאדם לאדם וישנם מקרים בהם מרכיבים מיצים שונים בהתאם לצורך ולמצב הגופני.

לפי שיטת ד"ר אן ויגמור, הדרך לריפוי ממחלות בנויה מארבעה שלבים:

  1. ריפוי פיזי
  2. התחדשות פיזית
  3. ריפוי מנטלי
  4. התחדשות מנטלית

כל שעה מסנן הכבד ליטר דם, ותוך כדי התהליך מסולקות מתכות רעילות, מיקרואורגניזמים ופטוגנים (וכן הרעלים שהם מייצרים), תרכובות סרטניות, וכן גורמים שונים אחרים המאיימים על בריאותנו. הכבד חייב לעמוד במשימות קשות אלו, לרוב בהצלחה. אולם לעתים יש צורך בשיפור ובחיזוק תהליך הניקוי הזה של הכבד. צום מיצים הוא דרך אחת לנקות את הכבד.
בזמן צום מיצים אפשר להיעזר בחוקן מים, ולאחריו "השתלת" מיץ עשב חיטה, כלומר – חוקן ראשון עם מים לניקוי המעי הגס, וחוקן שני עם מיץ עשב חיטה לשם טיהור המעי הגס.

מומחים ברפואה משלימה בארצות הברית טוענים שהאמריקאי הממוצע (ובודאי שהישראלי איננו מפגר אחריו) נושא 2.5 – 5 ק"ג של חומרים רעילים בגוף, ולכן תהליך צום מיצים הוא תהליך יעיל לניקוי רעלים.

הואיל ורובנו מכניסים לגוף עודפי שומן, חלבונים ופחמימות, גורם הדבר לירידה באנרגיה ובחיוניות הגוף בשל חסימה של זרם הדם ועיכוב באספקת חמצן ומזון לתאי הגוף.
בעזרת צום מיצים אנו מתקנים את חוסר האיזון הכימי בגוף ועוזרים לשקמו ולנקות את התאים בגוף. כאשר תאי הגוף מתנקים, הם נטענים מחדש באנרגיה האלקטרומגנטית שמספקים המיצים הטריים.
צום מיצים הינו אחת הדרכים המעולות לניקוי הגוף ולשיקומו. בצום מיצים הגוף בעצם מקבל את כל רכיבי התזונה העיקריים מלבד סיבים. הצמח מזקק ומנקה את המים שהוא סופג, ואנו שותים מים בעלי איכות מעולה ומועילה.

בצום בכלל ובצום מיצים בפרט, הגוף עובר מספר תהליכים:

  • שיפור בסילוק המכשולים הבריאותיים והקלה במצב המחלה.
  • שיפור בזרימת הדם ונוזל הלימפה.
  • פינוי והוצאת רעלים.
  • ייעול מערכת העיכול ותיקון נזקים.
  • שיפור פעולת הכבד.
  • שינוי ממצב סטרס למצב של רגיעה.

מה ההבדל בין צום מיצים לצום מים?

צום מיצים נבדל מצום מים בכך שבצום מיצים קיימת הזנה של רוב אבות המזון מלבד הסיבים. תהליך הניקוי מתון יותר ומושגות תוצאות מדהימות.
בצום מים תהליך הניקוי אינטנסיבי יותר, שחרור הרעלים בדם מהיר יותר, וקיים סיכון לתופעות לוואי קשות. צום מים של יותר מ-3 ימים מצריך השגחה רפואית.

צום מיצים עדיף על צומות מים היות והם מכילים את הוויטמינים, המינרלים והאנזימים הדרושים לאדם. המיץ הירוק עשיר גם בנוגדי חימצון (אנטיאוקסידנטים).
המיץ הירוק המוגש ב"מצפה אלומות" בצהריים מכיל גם נבטים ירוקים של חמניה, המכילים כמות גבוהה ביותר של כלורופיל (השנייה ברמה אחרי עשב החיטה).
כאשר ניזונים ממיצים בתהליך של צום מיצים, משתמשים בירקות ובפירות טריים. אין הכוונה למיצים קנויים ומפוסטרים, היות ומיצים אלה אינם מאיכות טובה ולרוב עשירים בסוכרים ובחומרי הדברה ושימור.
בפעולה של צום מיצים, הגוף נשען על הרזרבות שלו, ובתהליך הזה הוא שורף תאים מתים, חומרי פסולת ושומן מיותר – לשם יצירת אנרגיה. הואיל ורקמות שומניות משמשות מקום אחסון לרעלים, השומנים משתחררים, ויחד איתם משתחררים אל תוך מחזור הדם כל אותם רעלים.

צום מיצים הוא מעין "ניתוח פנימי" ללא שימוש באיזמל. כאשר מערכת העיכול ומערכות הפינוי נחות בתהליך הצום, יש יותר אנרגיה זמינה לניקוי רעלים ותיקונים.
זו גם הסיבה שבמהלך צום מיצים מרגישים יותר אנרגיה לקראת היום השלישי מאשר לו היינו אוכלים מזון רגיל. בכל סוג של צום מיצים, בשלב מסוים מתרכז הדם באזור הבטן. פירוש הדבר שיש פחות דם בראש, מה שעלול לגרום לסחרחורת כשמשנים תנוחה בפתאומיות.

בזמן צום מיצים, ובעיקר בעת צום מים, הגוף גם מתפטר מעודפי מלח ומתופעות הלוואי שהם גורמים (נפיחויות, בצקת). למיצים יש תגובה בסיסית, והם עוזרים לנטרול החומציות שבגוף.
רוב המחלות מתקיימות בגוף כשהוא חומצי, ולא כשהוא בסיסי.

יתרונות צום מיצים:

  • מכילים אנזימים הדרושים לבניית התאים בגוף.
  • מכילים נוגדי חמצון שמגינים על הגוף מפני תהליכים סרטניים.
  • מכילים ויטמינים ומינרלים החשובים לבריאות השרירים והעצמות.
  • למיצים תגובה בסיסית. הם עוזרים לאיזון החומציות והבסיסיות בגוף.
  • המיצים מכילים כלורופיל הנמצא בחומר הירוק שבירקות (עשב חיטה, מנגולד, תרד, פטרוזיליה, סלרי, שמיר וכו') ובקליפת המלפפון, קליפת האבטיח.

חשיבות הכלורופיל:

מבין המיצים שאנו שותים בזמן צום מיצים, מיצי ירקות ירוקים הינם החשובים והמועילים ביותר לגוף – הודות לכלורופיל.
הכלורופיל הוא תוצר לוואי של הפוטוסינתזה של הצמחים המתרחשת הודות לקרני השמש. הכלורופיל שבצמח הינו שווה ערך להמוגלובין שבדם האדם.
המבנה המולקולרי של הכלורופיל דומה למבנה של ההמוגלובין, למעט אטום מרכזי אחד: בכלורופיל זהו המגנזיום, ואילו בהמוגלובין זהו הברזל.
לפיכך, הכלורופיל מעודד יצירת דם, מעשיר אותו בברזל ונספג בגוף בקלות.

עוד בשנות הארבעים של המאה הקודמת טיפלו באמצעות הכלורופיל במגוון מחלות כמו: פצעים מוגלתיים, זיהומים של מערכת הנשימה, דלקות חניכיים וגירויים בעור, כיבי קיבה, אנמיה ועוד.
באמצעות צום מיצים תספקו לגופכם כמות נכבדת של כלורופילים טבעיים וטריים שמיד יספגו בגופכם באופן טבעי.

Paul Bragg, שהיה אחד מהמורים המובילים להיגיינה טבעית בארה"ב, טען שההמצאה הגדולה ביותר של האדם הינה הכוח להתחדש מבחינה פיזית, רוחנית ונפשית ע"י צום מבוקר. צום מיצים עונה על הדרישה. בראג, שהיה אמן בתחום של צום מיצים (ובעיקר צומות מים), הבריא את עצמו ממחלת השחפת במרפאתו של ד"ר רוליר בשוויץ בתחילת המאה הקודמת. הוא התחיל בצומות שבועיים בני 24 שעות, ואח"כ במשך 9 חודשים צומות של 7, 14 או 24 ימים. בתום כל צום ניתן לו מזון בסיסי המורכב מפירות וירקות טריים או מאודים. מאז הוא צם באופן קבוע יום בשבוע (בעת כתיבת הספר היה פאול בראג בן 85 ועם בריאות במיטבה).
הוא גם ייבא לארצות הברית מגרמניה את מכונת המיץ שבעזרתה צום מיצים נהפך לפשוט יותר, זוהי אותה המכונה כפי שהיא מוכרת לנו כיום (כי עד אז נהגו לסחוט מיצים בעזרת בד גבינה). תחילה השתמשו במכונה ידנית ואח"כ בחשמלית. המיצים הטריים עשירים באנזימים, אך באים ללא סיבים. רק החום לבדו הורס את האנזימים. עדיף "לגלגל" מעט את המיץ ברוק שבפה, כדי לאפשר לאנזימים שברוק להתחיל את פעולתם, לפחות בבליעה הראשונה והשנייה.
ישנו פתגם האומר: "אכול את השתיה ושתה את האוכל".


מינרלים:
סידן – 98% מהסידן בגוף מרוכז בעצם. כוס אחת של מיץ גזר מכילה פי 2.5 יותר סידן מאשר בכוס חלב. כוס אחת של מיץ תרד ירוק מכילה פי 4 סידן מאשר בכוס חלב. כשמכינים מיץ ירוק, אפשר לערבב חצי כוס מיץ ירוק עם חצי כוס מיץ גזר. גם בעלי מנטה ובזיליקום יש סידן רב. כנ"ל לגבי נבטים (נבטי שעועית, מאש, אלפלפה, כל הנבטים הירוקים העליים).


מיצי פירות:
בגלל ריבוי הסוכר בהם, הם לא עוזרים בפעולת ניקוי הגוף. לכן רצוי להגביל את השימוש בהם. לאלה המתקשים בשתיית מיצי ירקות בלבד וכן לילדים, מומלץ להוסיף למיץ הירקות מיץ תפוח עץ להשבחת הטעם.


מה שותים בזמן צום מיצים?
כשמדובר בצום, צום מיצים, הכוונה היא הימנעות ממזון אך לא ממים או מנוזלים. לפיכך, מיצים מכילים ויטמינים, מינרלים ואנזימים, המעשירים את תאי הגוף בחיוניות רבה, מאפשרים לכבד, לכליות, לריאות ולכל האיברים הפנימיים להפריש חומרי פסולת ורעלים, ומספקים למערכת העיכול מותרות של "חופשה" מעבודה קשה. "שתיית" המזון מהווה מקור לאנרגיה.
בעת צום מיצים חשוב לנוח ולהרבות בשתיית נוזלים כמו מים ותה צמחים. מומלץ להבריש את העור במברשת רכה כדי לסלק תאי עור מתים ולהמריץ את זרימת נוזלי הלימפה.

משתמשים במיצים (בעיקר מיצי ירקות) בשתי דרכים:

  1. מיצי ירקות כתוספת יומית לתזונה (2-3 כוסות מיץ ביום).
  2. ימי צום מיצים – בהם משמשים המיצים במקום התזונה היומית.

בימים אלה שותים 5-6 כוסות מיץ ביום, בנוסף לשתיית מים ותה צמחים.
דוגמה למיץ: שליש כוס מיץ גזר, שני שלישים כוס מיץ מלפפונים וסלרי או מלפפונים וחסה.


ויטמינים המצויים בפירות ובירקות:

  • ויטמין A – מלון, אבטיח (עם הקליפה).
  • ויטמין Complex-B – עלים ירוקים, נבטי מאש, אספסת, עשב חיטה.
  • ויטמין B12 – מונע התנוונות תאי עצב. מצוי בעשב חיטה, עשב שעורה, אצות ים דולס ונורי.
  • ויטמין C – גזר, פרי הדר.
  • ויטמין E – גזר, סלק, עלי סלרי (ב-500 גרם גזר יש 30 מ"ג ויטמין C ו-25,000 – 20,000 יחידות בינלאומיות של ויטמין A).

סוגי מיצים:

  • מיץ סלק:
    מנקה את הכליות, שלפוחית השתן, יוצר תחלוב (אמלסיפיקציה) של מלחי מרה, מטהר, מכיל ויטמיני A, E, B, C, אשלגן, ברזל וכולין.
  • מיץ כרוב:
    ליטר מיץ כרוב סחוט מסוגל לרפא כייב קיבה בתוך שבועיים. יש לשתות את המיץ הירוק תוך דקה – אחרת הוא מאבד חומצה אמינית מיוחדת שנמצאת בכרוב.
    אולם, כדי להמריץ את בלוטת הרוק, כדאי "ללעוס" מעט את המיץ בפה.
  • מיץ מלפפון:
    המלפפון הוא משתן טבעי, והוא מסייע בהמסת אבנים בכליות. הוא עשיר מאוד באשלגן, "מינרל הנעורים", ששומר על גמישות השרירים ועל רעננות תאי העור.
    מכוני יופי רבים משתמשים במלפפון לטיפול בעור. מיץ מלפפון הוא מקור טוב לסיליקון, לגופרית וליסודות קורט ששומרים על יופיים של השיער ושל הציפורניים.
    ב-500 גרם מלפפון יש כ-250 מ"ג ויטמין A. כל הכמות מרוכזת בקליפה.
    מיץ מלפפון מועיל במצבי: אקנה, שיגרון, אקזמה, חום, אצירת נוזלים, נשירת שיער, לחץ דם גבוה, הפרעות בתפקוד הכליות, ספחת והפחתת משקל.
  • מיץ סלרי:
    למיץ סלרי השפעה מרגיעה על תכולת מערכת העצבים. השפעה זו יש לייחס לריכוז הגבוה של מינרלים אלקליים, ובמיוחד לסודיום. תחולת המינרלים שבמיץ הסלרי מסייעת לגוף לנצל ביעילות רבה יותר את הסידן, ומאזנת את רמת החומציות בדם.
    מיץ סלרי משתלב נפלא בתערובות שונות של מיצי ירקות, והוא מוסיף להם מליחות נעימה.
    המיץ משכך את התשוקה למשהו מתוק, ובכך מסייע בהרזיה.
    מיץ סלרי מועיל במצבי: אסטמה, ברונכיטיס, עצירות, אצירת נוזלים, שיגרון, נדודי שינה, הפרעות בתפקוד כבד, הפרעות במערכת העצבים והפחתת משקל.
    מצוין אחרי כל פעילות ספורטיבית.
    מכיל ויטמיני E, C, B ו-A. מיץ מסלרי טוב גם נגד נדודי שינה.
    הוא מצוין לאנשים שגרים באזורים עם זיהום אוויר. הוא מסלק רדיקלים חופשיים.
  • מיץ חסה:
    החסה טעימה וגם מזינה. הזנים הכהים, כמו החסה הערבית, הם המזינים ביותר.
    חסה ערבית היא מקור מצוין לסידן, כלורופיל, מגנזיום, ברזל, אשלגן, סיליקון ולוויטמינים A ו-E.
    החסה מועילה במיוחד לבניית ההמוגלובין בדם.
    מיץ חסה מוסיף ברק, עובי ובריאות לשיער ולעור. החסה מספקת לשורשי השיער חומרים מזינים חיוניים.
    הסיליקון שמכילה החסה שומר על גמישות השרירים והמפרקים.
    מיץ חסה מועיל במצבי: אנמיה, עצירות, נשירת שיער, נדודי שינה, הפרעות בתפקוד כבד, הפרעות עצבים והפחתת משקל.
  • מיץ תרד:
    מניע את המעיים (טוב נגד עצירות). במיץ תרד טרי אין חומצה אוקסלית, אלא רק בתרד מבושל.

מיץ ירוק נוסף:
מיץ פטרוזיליה (רבע כוס) עם מיץ גזר (שלושת רבעי כוס). כל המיצים הירוקים מנקים את הריאות, לפיכך הם מצוינים גם למעשנים.
מיצי הירקות עשירים גם בכלורופיל, שהינו חשוב בתהליך טיהור הגוף.
הוא משמש כחומר חיטוי, אנטי-ויראלי ואנטי-בקטריאלי, בונה את הכדוריות האדומות ומעשיר את הדם בברזל.


מיץ שעועית ירוקה טרייה בתרמיל בתוספת לכרוב ניצנים:
שילוב זה מחדש את תאי הלבלב. לערבב עם גזר, פטרוזיליה וסלרי.
ניתן להוסיף למיצי הירקות גם מעט אבקה ירוקה (של עשב חיטה/שעורה, כלורלה, ספירולינה וכו') או מיץ עשב חיטה טרי כדי להשלים אותם למשהו עוצמתי ובריא.
כמו כן ניתן להוסיף אחד או שניים מעשבי התיבול (פטרוזיליה, שמיר, נענע, כוסברה וכו'), או אצת ים דולס (שהינה עשירה בחלבון, יוד וברזל).

פירות שמנקים את הגוף:

  • מלון – שווה בחשיבותו לכבד עגל (ביטא קרוטן) ועשיר באנזימים. אולם 95% מהאנזימים נמצאים על הקליפה והם משפרים את טעם המיץ.
  • אבטיח – עשיר באבץ, אשלגן, קובלט, כלורופיל (רק בקליפה). מצוין לכליות, לשלפוחית השתן, לערמונית.
  • תפוחים – עשירים בוויטמיני A, C. מגרים את בלוטת הרוק.

מיצים עם תפוחים:

  • מיץ סלק ותפוחים – משנע את הכבד, מעורר, מתחלב.
  • מיץ סלרי ותפוח – טוב לבעיות עצבים ובעיות שרירים.
  • מיץ תפוחים ואגסים – מעורר פעילות המעי הגס.
  • פירות יער – אלה מטהרים את הדם.
    תות שדה (אורגני) – מכיל חומצה אלגית שמפחיתה את השפעת החומר המסרטן PAH שנמצא בטבק. הוא מתחלב וכן מטהר את הריאות. ממוסס סוגי סרטן מסוימים.

תופעות לוואי בצום:

במהלך צום מיצים קיימות תופעות שונות המתבטאות ב: חיפוי לבן וסמיך על הלשון, ריח רע מהפה ומהגוף, עצירות, כאבי ראש, כאבי פרקים, חולשה ועוד.
לעתים נוצרות טבעות כהות סביב העיניים. אלה תופעות נורמליות לחלוטין. פירוש הדבר הוא שהגוף מפריש רעלים מזיקים וחומרי פסולת.
הדבר מוכיח שהגוף עובר תהליך ניקוי, ובדרך כלל התופעות נעלמות אחרי היום השני או השלישי.
אין התופעות זהות אצל כולם, ויש כאלה שכלל לא חווים דבר.
בתום צום מיצים, באופן כללי, בסך הכל כולם מרגישים קלילות גופנית ואנרגיה גבוהה, מצב רוח משופר, קלילות בתנועה, עיכול משופר, עור חלק יותר, ירידה ברמות הסוכר בדם, ירידה בלחץ הדם, ירידה בכאבי פרקים ועוד.
צום מיצים קבוע יום אחד בשבוע יכול להועיל לנו כדי לשמור על איזון הגוף.


סדנת ניקוי רעלים במצפה אלומות:

תכנית הניקוי הרגילה ב"מצפה אלומות" כוללת 2 ימים של צום מיצים, ויש המהדרין וממשיכים לצום אפילו שבוע שלם.
זהו תהליך מצוין לדה-טוקסיפיקציה (ניקוי רעלים) המשול ל"ניקוי פסח" אשר אותו מבצעים באביב. עדיף לעשות ניקוי כזה פעמיים בשנה – באביב ובסתיו, עם התחלפות עונות השנה.
האורחים שותים שלוש פעמים ביום חצי ליטר בכל פעם, וחובה להרבות בשתיית מים או חליטות צמחים ללא סוכר.


ניתן להשתתף בסדנה במסלול צום מיצים בלבד או במסלול המשלב תזונה טבעונית אורגנית (Raw Food) יחד עם צום המיצים.
הסדנה כוללת לינה ואורכת שבוע ימים או יותר. היום נפתח בהליכה אל מול נופה של הכנרת, ובהמשכו משתתפים בסדנאות מומחים, שיעורי תזונה, מודעות, הרפיה, יוגה, מדיטציה וצ'י-קונג.
ניתן להזמין ייעוץ אישי בתזונה, טיפולים ברפואה משלימה, עיסויים מסוגים שונים ושטיפת מעי עמוקה.


צום מיצים במצפה אלומות הינו חוויה מיוחדת במינה.
תהליך שתיית המיצים מביא את האדם לתדר גבוה יותר, לחדות מחשבה, הקלה על כאבים פיזיים וקלילות בתנועה.


ציוד להכנת המיצים:
כל מכונת מיץ גזר רגילה טובה למטרה זו. יש מכונות בעלות מנוע חזק יותר, אך הן יקרות יותר.
מומלץ להכין את המיצים במכונה מסוג "צ'מפיון" או "גרין סטאר", אשר סוחטת את המיצים בתנועות סיבוביות איטיות (להבדיל מפעולת הצנטריפוגה שברוב מכונות המיץ).


הכנות לצום המיצים:
כשבוע לפני צום מיצים, מומלץ להימנע משתיית קפה, אלכוהול, משקאות מלאכותיים, בשר, סוכרים וסיגריות.
רצוי לעבור לתזונה צמחונית, על מנת להקל על התופעות בזמן צום המיצים.


שבירת הצום:
בתום תהליך צום מיצים חשוב מאוד לשמור על חזרה הדרגתית למזון מוצק ולכמויות מזון מבוקרות, כדי לא להפר את האיזון שהושג.
בתחילה רצוי לעבור לתזונה של פירות וירקות, ורק אחר כך להוסיף פריטי מזון כמו דגנים מלאים ושומנים בלתי רוויים, ולבסוף לחזור לתזונה מלאה אך משופרת.
אפשר לחזור לפעילות מלאה כבר ביום הראשון של היציאה מן הצום.


למי אסור לצום:
לנשים בהריון, לחולים במחלות כרוניות מתקדמות, סוכרת, לחץ דם נמוך, תת-משקל.
הואיל והמיצים מכילים כמות גדולה של אשלגן ומינרלים אחרים, הם אסורים במקרה של אי ספיקת כליות או מחלת כליות.


מחברת: עדנה מינץ


רוצה לדעת עוד – מלאו את הפרטים ונחזור אליכם:
תוכלו להשאיר פרטים בטופס שבהמשך העמוד ואנו ניצור עמכם קשר להשיב על כל שאלותיכם.

כאן תוכלו לקרוא על התוכנית לצום מיצים


מקורות:

  • "מיצים לבריאות" – סטפן בלאור, הוצאת מטר (עמ' 47-48)
  • Paul Bragg, Patricia Bragg, Health Scene (pp. 56, 76-77)
  • Conscious Eating, Dr. Gabriel Cousens, North Atlantic Books (p. 231)