Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

זהו מתכון מצוין לבעלי רגישות לחיטה וגלוטן

 

כמות: כ- 35 קרקרים

החומרים:½ 2 כוסות קינואה מונבטת1 כוס בצל אדום קצוץ1 כוס כרוב ירוק קצוץ1 כפית מלח ים1 כוס מים מסוננים3 כפות זרעוני כרוויה (קימל)

אופן ההכנה:משרים את הקינואה במים למשך הלילה. בבוקר מסננים ומנביטים על נפת קמח או מגש הנבטה. שוטפים במים מטוהרים פעמיים ביום. אחרי 24 שעות של הנבטה הקינואה מוכנה.מערבלים בממחה רב עצמה או במעבד מזון את כל החומרים מלבד זרעוני הכרוויה.משטחים שכבה דקה של העיסה על גבי דף אפיה או דף טפלקס של מייבש מזון מסוג(Excalibur Dehydrator).חורצים חריצים לפי גודל הרקיקים. מפזרים את הקימל מלמעלה. מכניסים למייבש מזון לחום של125 מע' פרנהייט למשך שעתיים ואח"כ מנמיכים ל-105 מע' למשך עוד 5-6 שעות.כשהרקיקים מתייבשים, מחליפים לצד שני וממשיכים לייבש עוד כשעתיים-שלוש, או עד שהרקיקים יבשים כליל.