קרקרים פיקנטיים מפשתן
בואו לנופש בריאותמתקבלים בערך 24 קרקרים מפשתןחומרים¼ כוס אבקת עגבניות מיובשות½ כוס מים½1 כוסות פלפל אדום קצוץ או קישוא קצוץ¼ כוס בצל קצוץ2 שיני שום1 כפית מיץ לימון1 כפית מלח ים אטלנטי1 כפית תערובת תבלינים איטלקית (אורגנו, מיורן, בזיליקום)¼ כוס עשבי תיבול טריים (ריחן, פטרוזיליה, שמיר)2 כוסות זרעי פשתן, שרויים במשך 4 שעות ב ½ 3 כוסות מיםאופן הכנה:מערבבים את אבקת העגבניות המיובשות עם המים כדי ליצור מעין ממרח. שמים בבלנדר ביחד עם הירקות מלבד עשבי התיבול והתבלין האיטלקי. מערבלים הכל בממחה. מוסיפים את התבלינים ועשבי התיבול ומערבלים בשיטת PULSE (הפעלה ועצירה לסירוגין).מעבירים את התערובת לקערה גדולה. מוסיפים את הפשתן ומערבבים היטב.שמים ½ 2 כוסות מהתערובת על תבנית של ה-Dehydrator המרופדת בשעוונית *Teflex. לסמן ריבועים שווים.מייבשים ב- Dehydrator ב-45 מעלות במשך 12 שעות. הופכים את הקרקרים לצד שני וממשיכים בייבוש למשך עוד 6-8 שעות, או עד שהם יבשים לגמרי.מניחים לקרקרים להצטנן לגמרי, ואז מאחסנים בצנצנת זכוכית. ניתן לשמור את הקרקרים עד 3 חודשים בטמפרטורת החדר, או לזמן ממושך יותר בקירור.הערה: את אבקת העגבניות המיובשות מכינים ע"י טחינת עגבניות מיובשות בבלנדר מסוג VITA-MIX, או במטחנת קפה.*ניתן לייבש את הקרקרים גם בתנור טורבו ב-50 מע' צלסיוס עם דלת מעט פתוחה.