רטבים לסלט
בואו לנופש בריאותרוטב טחינה וסלק
החומרים:
½ כוס סלק קצוץ
¼ כוס מיץ לימון
½ כוס טחינה גולמית
½ כוס מים
1 שן שום קצוצה
½ כפית אבקת חרדל
1 כף רוטב סויה תמרי
½ כפית שורש חזרת קצוצה
¼ כפית מלח
אופן ההכנה:
מערבלים בבלנדר את כל הרכיבים.
רוטב ויניגרט ועשבי תיבול
החומרים:
¼ כוס מיץ לימון
2 כפות בצל סגול קצוץ דק
½ כוס שמן זית
½ כפית מלח אטלנטי
½ כפית פלפלת אדומה חריפה (Cayenne)
½ כפית של טיפות סטיביה או 1 כפית דבש
1/3 כוס כוסברה קצוצה דק
¼ כוס נענע קצוצה דק
¼ כוס גבעולי סלרי קצוצים דק
אופן ההכנה:
מערבלים בבלנדר את כל הרכיבים.
רוטב מוקרם בניחוח מזרחי
החומרים:
¾ כוס גרעיני חמנייה או שומשום מלא (שהושרו במים במשך 5 שעות)
½1 שיני שום קצוץ
½ כוס כוסברה
1 כפית מלח אטלנטי
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן פשתן או שמן זית
½ כפית אבקת כמון
1 כוס מים
אופן ההכנה:
מערבלים בבלנדר את כל הרכיבים.
* מומלץ להגיש על סלט עלים ירוקים.
* ניתן לאחסן במקרר עד שבוע. אם הרוטב נעשה סמיך, ניתן להוסיף לו מעט מים.