Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

שלגונים בריאים לקיץ

בואו לנופש בריאות

הקיץ מגיע והילדים רוצים משהו מתוק וקר, איך נכין להם שלגונים בריאים? 

הקיץ מגיע - וזה בדיוק הזמן לשלגונים בריאיםכמה רגשות אשם יש בנו, ההורים, כשאנו מביטים בילדינו החמודים בעוד הם מלקקים להנאתם שלגון קנוי אשר מכיל יותר חומרים משמרים מחומרים טבעיים. כן, שוב נכנענו להם: "אבל אמא, הבטחת גלידה בקיץ…אני רוצה גלידה…(בכי)" – מוכר לכם? אז אני אומרת די לרגשות האשם וייסורי המצפון! מהיום אני אקדיש יותר זמן גם לפינוקים ולקינוחים של היצורים האהובים שלי! הרי מה כבר כל כך מסובך להכין שלגון!!! (?)תוך כדי הרגעת מצפוני אני גם מרוויחה זמן איכות עם ילדיי ובנוסף על הדרך גם זוכה ללמד אותם על הרגלי אכילה בריאים יותר בלי להטיף ובלי לנדנד להם. ריכזתי כמה מתכונים נחמדים אך בנוסף לאלו המופעים כאן תמיד אפשר לקחת כמה פירות, מה שיש במקרר, לסחוט, לחתוך או לטחון בבלנדר, להקפיא וליהנות!*על מנת להכין שלגונים יש להצטייד מראש במקלות ארטיק ובמיכלים קטנים המיועדים להכנת קרטיבים (ניתן למצוא אותם בכל חנות כלי מטבח) ניתן להשתמש במקום גם בכוסות חד פעמיות, קופסאות פלסטיק קטנות שנשארות מממרחי חומוס וטחינה, מגשיות קרח (ניתן למצוא בכל מיני גדלים וצורות) ועוד.         שלגון מנגו בננה ושקדיה1 בננה (כ- 100 גרם)1/2 מנגו (כ- 100 גרם)1 כף שקדיה (ממרח משקדים)1/4 כוס מיםאופן ההכנה:שמים את כל המרכיבים למעט המים בבלנדר וטוחנים. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלתהמרקם הרצוי. מוזגים לכלים מתאימים לשלגונים ומקפיאים.שלגון בננה, תפוחים ואוכמניות1 בננה (כ- 100 גרם)50 גרם אוכמניות קפואות או טריות1/2 כוס רסק תפוחים1/4 כוס מיםאופן ההכנה:שמים את כל המרכיבים למעט המים בבלנדר וטוחנים. מוסיפים את המים בהדרגה עד לקבלת המרקם הרצוי. מוזגים לכלים מתאימים לשלגונים ומקפיאים.ארטיק בננה-תמר ופקאן6 ארטיקיםמרכיבים:2 בננות בשלות6 תמרי מג'הול, מגולענים6 אגוזי פקאן שלמים, קלופים3/4 כוס חלב שקדיםאופן ההכנה:טוחנים את כל החומרים בבלנדר חזק למרקם חלק וטועמים. אם תערובת לא מתוקה מספיק, ניתן להוסיף עוד תמר או להמתיק בסילאן. מחלקים את הבלילה לתבניות ארטיקים ומקפיאים.ארטיק מנגו-קוקוס6 ארטיקיםמרכיבים:1 מנגו בשל, מקולף וחתוך לקוביות1/2 כוס חלב קוקוס (100% חלב קוקוס ללא חומרים נוספים – ניתן להשיג בחנויות טבע)אופן ההכנה:טוחנים את כל המרכיבים בבלנדר חזק למרקם חלק וטועמים. ומתקנים את המתיקות בהתאם לצורך עם דבש סילאן או סירופ אגבה. מחלקים את הבלילה לתבניות ארטיקים ומקפיאים.שם המחבר: אמא אוהבת מצוות "מצפה אלומות"