הלהיט של החורף – אבוקדו

בואו לנופש בריאות

אבוקדו הוא פרי טעים וגם בריא!

בין הפירות עם ריכוז נוטריאנטים הגבוה ביותר, ויש לו הכי הרבה ויטמין E , מגנזיום ואשלגן  מבין כל הפירות.
מגנזיום חיוני למערכת לב וכלי דם, לעצמות חזקות ולמניעת סוכרת .באבוקדו יש פי 20 כמות המגנזיום משאר הפירות האחרים.
ויטמין E גם חשוב לבריאות הלב וכלי דם. הוא נוגד חמצון חשוב ששומר גם על מערכת עצבים, ומחקרים רבים מצביעים על תפקודו במניעת מחלות אלצהיימר ופרקינסון .
אשלגן חשוב לאיזון נוזלים בגוף יחד עם נתרן, אך בתפריט המודרני שלנו אנחנו מקבלים פי 2 נתרן מאשלגן והתוצאה היא עלייה בלחץ הדם. אכילת אבוקדו, העשיר מאוד באשלגן, יכולה לאזן את יחס נתרן לאשלגן ולמנוע לחץ דם גבוה .
הורדת רמת כולסטרול – אנשים רבים נמנעים מאכילת אבוקדו בגלל אחוז השומן הגבוה שלו. זה נכון, אבוקדו עשיר בשומן אבל השומן שלו הוא חד-בלתי רווי (כמו שמן זית) בריא מאוד ובעצם מוריד את כולסטרול ה LDL – ומעלה את כולסטרול ה HDL .

אבוקדו ממוצע מכיל 30 גרם שומן, ולכן דיאטנים ממליצים לאכול ממנו במתינות. כחצי אבוקדו ליום.

 שומנים בריאים:

1.מזונות המכילים שומן חד בלתי רווי:

מן הצומח – טחינה, אבוקדו, שמן זית, זיתים, אגוזים ושקדים, גרעיני חמניות.

מן החי – דגי ים כמו:מקרל, טונה, הרינג, פורל, סלמון, הליבוט.

2.מזונות המכילים שומן רב בלתי רווי (נוזליים בטמפרטורת החדר):שמן סויה, שמן חריע,שמן חמניות,שמן קנולה ושמן תירס.

מומלץ להשתמש בשומנים מסוג זה בכל יום,אך מכיוון שמכילים גם הרבה קלוריות,מומלץ להשתמש בכמות שלא תעלה על 5 כפיות ליום.

כמות זו מספקת את כל חומצות השומן ההכרחיות לגוף ומונעת עלייה

של "הכולסטרול הרע" והטריגליצרידים בדם.

שמן המחומם בכל צורה שהיא אינו משפר את רמת שומני הדם.

 

שומנים לא בריאים:

1.שומן רווי-מומלץ להמעיט באכילת מזונות המכילים שומן רווי.

מן הצומח-שמן קוקוס,שמן דקלים וכל מוצר המכיל שומן צמחי כמו:גלידות,עוגיות מוכנות ומיני מאפה קנויים.

מן החי-איברים פנימיים של בשר בקר ועוף כמו:מוח,כליות,כבד וכו',עור של עוף,חלקי בשר שמנים ושומן של בשר ועוף,נקניק,נקניקיות,בשר טחון קנוי,קבב והמבורגרים מוכנים,בשר מקופסאות.

גבינות שמנות, מעל 5% שומן,חמאה.

2.שומן טראנס- נוצר בתהליך לא טבעי,בתנאי מעבדה, על ידי דחיסת מימנים

ונמצא כגורם עיקרי למחלות כרוניות הקשורות ללב וכלי דם.

נעשה בו שימוש רב בתעשיית המזון.

נמצא במרגרינה,בחטיפים,עוגיות קנויות ודברי מאפה קנויים.מוצרים שאמורים להיות נוזליים בטמפרטורת החדר,אך מצויים במצב צבירה מוצק כגון סוגים מסוימים של שוקולד.

שירלי קמינגס – תזונאית בכירה במצפה אלומות
לתיאום יעוץ אישי עם שירלי במהלך אירוח שלכם בחווה
 התקשרו למרכז הטיפולים  – 04-6653368