כדורי גבינת שקדים
בואו לנופש בריאות
כדורי גבינה
מרכיבים : ל כ- 250-300 גרם גבינה
3 כוסות שקדים
3 כוסות רג'ובילק או 3 כוסות מים עם קפסולה אחת של פרוביוטיקה
1 כפית שטוחה של מלח
6 כפות מיץ לימון
שקית בד לסינון חלב / גבינה
אופן ההכנה:
- משרים את שקדים ל כ- 8 שעות
- שוטפים היטב את השקדים המושרים, מעבירים לקערת מים חמים, משרים למשך דקה- ומקלפים בקלות
- מכניסים לבלנדר את השקדים ושאר המצרכים ומערבלים על לקבלת עיסה חלקה.
- את העיסה החלקה מכניסים לשקית בד המונחת במסננת שמעל קערה
- מניחים על הבד עם הגבינה קערה עם מים שתשמש כמשקולת ומכניסים לכשעתיים למקרר. במקרה שמשתמשים בקפסולת פרוביוטיקה ולא ברג'ובילק, יש להשאיר את הגבינה מחוץ למקרר למשך כ- 6 שעות – והיא מוכנה.
- הגבינה נשמרת עד 3 ימים במקרר
- הנוזל שנאגר בקערה הינו שמנת שקדים אפשר ומומלץ להשתמש בו לרטבים
תיבול מומלץ לגבינה:
שום, שמיר / בצל ירוק /שומשום / פפריקה מתוקה