על חדר הנבטים ועשב החיטה במצפה אלומות

בואו לנופש בריאות

שלום לכם, שמי ניר ואני אחראי על חדר הנבטים ועשב החיטה וגם מעסה מוסמך.קבלו את חג השבועות ושבעת המינים בגרסא הבריאה יותר-עשב החיטה המפורסם, שמו הולך לפניו. הרבה פעמים אני שומע בקולם של האורחים שלנו הססנות לגבי שתיית מיץ מעשב החיטה ואני לגמרי מבין מאיפה זה בא. צבעו ירוק עז וריחו כריח דשא שהושקה וכוסח הרגע…מפתה…? לא כל כך! אבל היתרונות כה רבים שלאחר שתדעו אותם גם הטעם ישתפר…

אנסה למנות לכם את רוב היתרונות של עשב החיטה:

70% מעשב החיטה זה כלורופיל. הכלורופיל- החלק הירוק שבצמח, נמצא בחלקים הגדלים מעל פני האדמה והוא הכרחי לתהליך הפותוסינתזה. הגוף שלנו יכול להמיר בקלות את הכלורופיל להמוגלובין והדבר מצוין למצבים של חוסר בברזל, חולשה ואנמיה. הכלורופיל מתאים גם לריפוי פצעים מוגלתיים, לטיפול בזיהומים של מערכת הנשימה העליונה ובכיבים פנימיים כמו אולקוס. הכלורופיל מונע גדילה של חיידקים בכך שהוא לא מאפשר לחיידק לעכל את דופן התא לכן גם שטיפת הפה באמצעות מיץ מעשב החיטה יעזור במצבים של עששת ,פצעים וכיבים בפה.עשב החיטה מכיל בנוסף בטא קרוטן, ויטמין C, ויטמין E, אשלגן, סידן, מגנזיום, ברזל, אבץ וכל סוגי האנזימים. הוא מכיל 17 חומצות אמינו שהן אבני היסוד של החלבונים. לכן, הוא מהווה מולטי ויטמין ומינרל מהטבע ומתאים מאוד כתוסף לצמחונים וטבעונים.עשב החיטה מזין את המוח לכן משפר את חדות המחשבה ומעלה את רמות הערנות. מכיל מרכיבים החשובים לבריאות העור, ויעיל במקרים של מחלות עור כמו אקזמה, פסוריאזיס וכוויות. מיץ עשב החיטה מכיל הרבה נוגדי חמצון חזקים המגנים מפני סרטן. משפר את תפקודי הכבד ומנקה את הגוף מרעלים ומפסולת. מיץ עשב החיטה מכיל אנזימים המסייעים בתהליכי עיכול, אנזימים המגנים על התאים מפני הזדקנות, אנזימים החשובים לתהליכי הנשימה ואנזימים המסייעים לפעילות הלב. מסיבות אלה, מיץ עשב החיטה מחזק את מערכת החיסון ועוזר במחלות כרוניות כמו דלקות מפרקים.מיץ עשב חיטה פעיל על קיבה ריקה. לפיכך עדיף לשתות אותו מוקדם בבוקר עם הקימה ולחכות לפחות חצי שעה-שעה עד לארוחת הבוקר. לחלופין, ניתן לשתות את מיץ עשב החיטה ביו ארוחות במרווח של שעתיים אחרי הארוחה. לאלה שאינם אוהבים את טעמו, ניתן לערבבו עם מיץ מירקות אחרים, או אפשר עם חתיכת גזר בפה, או ג'ינג'ר וכו'. אצלנו במצפה אלומות מיץ עשב חיטה נכלל בין שאר הירקות הכלולים בתפריט .

איך מגדלים עשב חיטה:

יש לשטוף תחילה את הגרגירים מאבק ולכלוך. יש לקחת בחשבון 2 כוסות למגש.להשרות את הגרגירים 8-12 שעות בקערה עם מים מסוננים.אם השרינו בתוך צנצנת גדולה (צנצנת של חמוצים לדוגמא), לסנן את המים. אם השרינו בקערה, לסנן בתוך מסננת ולהחזיר לצנצנת. להחזיר את הרשת והגומייה. להטות את הצנצנת בזוית של 45 מעלות כדי לתת למים מעבר חופשי. לחכות עד לצאת הנבטים הראשונים למשך 36-48 שעות (תלוי בעונת השנה). אפשר ואף רצוי להנביט במגשי הנבטה, שקונים בחנות טבע או במנפות קמח גדולות העומדות אחת מעל השנייה.להחליף את המים פעמיים ביום.אחרי יומיים: בתוך דלי גדול להכין תערובת אדמה עם קומפוסט. לברור את האדמה ולהוציא חצץ, אבנים, ענפים וכו'.למלא כל מגש בתערובת האדמה והקומפוסט בגובה כ-2 ס"מ. להדק אותה.לפזר את גרגירי החיטה על האדמה. מותר שהם יגעו זה בזה, אך לא לערום אותם זה על זה. ליישר בעדינות עם גב כף היד. להשקות בעדינות.לכסות את המגש עם מגש אחר ריק והפוך. המטרה – למנוע מהאור לחדור וליצור תנאי חממה לנבטים. משקים בזילוף עדין פעם ביום (אפשר עם בקבוק פלסטיק נקי עם פתח זילוף).אחרי 3 ימים או כשרואים להבי דשא צהובים קטנים, להסיר את המכסה. לתת להם חשיפה של אור אך לא של שמש ישירה. להמשיך לזלף מים פעם ביום. עשב החיטה יהיה מוכן אחרי כשבוע, כשאורך העשב כ-10 עד 12 ס"מ. למרות שניתן להמשיך לגדל את העשב אחרי הקצירה, הערך התזונתי והאנרגטי שלו ירוד, לכן זה לא רצוי.חברים, למי שלא רוצה או לא יכול לגדל לבד ניתן לרכוש מיץ עשב חיטה קפוא שנמכר בחנויות הטבע או ליטול כמוסות של מיץ עשב חיטה.שיהיה בהצלחה והמון בריאות,ניר.

מחבר: ניר רובינס כהן