מרקים
בואו לנופש בריאותמרק עדשים – חם ומשביע
לקראת שבוע חורפי, שולחים לכם מתכון מחמם ממטבח הבית של חוות הבריאות אלומות. אין כמו מרק עדשים בשביל לחמם את הבטן בימים גשומים וקרים.מרק עדשים ירוקות/שחורות/כתומות, שף החווה- אהרון נבסו. 🌺 2 כוסות עדשים שחורות מושרות.2 כוסות עדשים ירוקות/כתומות מושרות.1-2 קישוא חתוך לקוביות.2-3 בצל חתוך לקוביות.3-4 מקלות סלרי חתוך לקוביות.1 כפית פפריקה מתוקה.1 כפית מלח הימלאיה.1/2 […]
מרק גריסים, עדשים שחורות ופטריות שיטאקי
מרק גריסים עדשים שחורות ופטריותשימו לב, לא גריסי פנינה – הם מקולפים! אלא גריסים רגילים, בקליפתם הדקה ומלאת הערכים התזונתיים.ערכים תזונתיים מיוחדים: כרום – מינרל המאזן רמות סוכר, סיבים מסיסים –נדירים יחסית בתזונתנו,ויטמיני B , מינרלים-סידן,ברזל, מגנזיום ואבץ ומעט חלבון.הגריסים מתאימים לסוכרתיים כיוון שבעלי ערך גליקמי נמוך מרוב הדגנים. תבשיל / מרק גריסים, עדשים שחורות […]
מרק עדשים כתומות
מרכיבים: כוס עדשים כתומות5 כוסות מיםמעט שמן קוקוס או זית לטיגוןבצל גדולעגבנייה גדולהכפית מלחכפית אבקת קאריחצי כפית כורכום או כמוןרבע כפית פלפל שחור3 שיני שום כתושותמיץ מלימון אחדחצי כוס כוסברה או פטרוזיליה קצוצה הוראות הכנה:מבשלים את העדשים עם 5 כוסות המים עד לרתיחה. מנמיכים את האש ומבשלים רבע שעה נוספת.בינתיים קוצצים את הבצל ואת העגבנייה ומטגנים […]
מרק עלים ירוקים חמצמץ
מרכיבים: 1 צרור פטרוזיליה1 צרור כוסברה1 צרור שמיר2 בצלים קצוציםמיץ מ-3 לימוניםמעט שמן קוקוס (אפשר גם שמן זית) הוראות הכנה: לקצוץ גס את כל הירקות העליים. לטגן את הבצל בסיר רחב. לאחר הטיגון להכניס לסיר עם הבצל את הירקות העלים הקצוצים ומיץ הלימונים ולהוסיף 8 כוסות מים. לבשל עד לריכוך הירקות.להגיש חם או קר. בתאבון!
מרק סלק
מרכיבים: חצי ק"ג סלק2 גזרים3 תפוחי אדמה7 כוסות מים2 עגבניותחצי כוס בצל ירוק1 גבעול סלרי1 כף מיץ לימוןכפית וחצי מלחשמיר קצוץ הוראות הכנה:מקלפים את הסלקים, הגזרים ותפוחי האדמה. גוררים במגררת ומרתיחים בסיר עם מים.לאחר הרתיחה מבשלים על אש קטנה כ-20 דקות בסיר מכוסה.בינתיים, קוצצים את העגבניות ואת הבצל הירוק, פורסים את הסלרי לפרוסות דקות.מוסיפים לסיר […]
מרק דלעת ובטטה
מרכיבים ל8-10 מנות:דלעתבטטהבצל לבן13 כוס מיץ קוקוס טבעי3 כפות שמן זיתמלח ופלפל לפי הטעםפטרוזיליה לקישוט הוראות הכנה:לחתוך את כל הירקות לקוביות, לטגן קלות בשמן זית, להוסיף מים עד לכיסוי הירקות ולבשל אותם עד שיתרככו.להוסיף את מיץ הקוקוס והתבלינים ולאחר רתיחה נוספת להוריד מהאש. לטחון את המרק עד למרקם הרצוי.לקשט בפטרוזיליה ולהגיש חם. בתאבון!
מרק זוקיני מוקרם
מרכיבים: 4 מנות1 כוס מים2 קילו זוקיני, מקולף וחתוך (בערך 2 כוסות)2 גבעולי סלרי חתוך2 כפות מיץ לימון2 כפות שמן זית2 כפיות מיסו לבן2 שיני שום כתושות½ כפית מלחקמצוץ פפריקה חריפה1 אבוקדו מעוך2 כפות שמיר טרי קצוץ הוראות הכנה:להכניס מים, זוקיני, סלרי, מיץ לימון, שמן זית, מיסו, שום,מלח ואת הפפריקה החריפה לתוך הבלנדר ולערבל עד […]
מרק מיסו
במזרח הרחוק, ובמיוחד ביפן, מרק מיסו הינו מיצרך חיוני יומיומי, וטעמו משתנה מסמיך מאד ומשביע עד לקליל מאד ומעודן. יש בו משהו שמתאים לכל מצב רוח ולכל ארוחה
מרק אנרגיה
מרק אנרגיה בסיסי (ל-2 מנות)תפוח עץ בינוני¾ כוס נבטי חמניה½ אבוקדו1 כפית מיץ לימון1 כפית אצות ים היז'יקי מושרות כחצי שעה במים וחתוכות1 תמרמים לפי הצורךכוסמת נבוטה ויבשה אופן הכנה:לחתוך את התפוח לחתיכות. לרסק בבלנדר עם כוס מים. להוסיף את יתר החומרים מלבד האבוקדו ולערבל.להוסיף לבסוף את האבוקדו ולערבל עד לקבלת מרקם אחיד. לצקת לצלחות […]
מרק עדשים ירוק
החומרים:½ ק"ג עדשים ירוקים2 עגבניות בינוניות קצוצות2 גבעולי סלרי קצוצים2 גזרים קלופים וחתוכים לקוביות קטנות2 בצלים חתוכים לרבעים½ כוס בטטה חתוכה לקוביות קטנות3 שיני שום½ כפית רוטב טבסקו2 עלי דפנה3 כדורי פלפל אנגלימיץ מלימון אחדמלח ופלפל לטעם6 כוסות מים אופן ההכנה:לבשל את כל המרכיבים בסיר עם מים במשך כ-40 דקות. להסיר את עלי הדפנה והפלפל […]