מתכון לסופגנייה טבעונית ואפויה

בואו לנופש בריאות

לפניכם מתכון לסופגנייה טבעונית, ללא מוצרי חלב וביצים ובנוסף היא איננה מטוגנת אלא אפויה. בהחלט אופציה שמורידה את רגשות האשמה כמעט לגמרי!

מרכיבים:1 כוס קמח כוסמין לבן1 כוס קמח מלא(ניתן להמיר את הקמחים לאחד מהסוגים בלבד)1 וחצי כפיות שמרים יבשיםרבע כוס סוכר קוקוס1 כפית סוכר קניםחצי כוס משקה אורז ושקדים (או כל תחליף לחלב)4 כפות שמן קוקוסאופן ההכנה:מנפים את הקמח ומערבבים ביחד עם כל מרכיבי הבצק. לשים מספר דקות. הבצק אמור להיות דביק מעט ובמידה והוא יבש מוסיפים עוד 1-2 כפות של חלב אורז ושקדים. את הבצק מורחים במעט מאוד שמן, ומניחים בקערה מכוסה למשך כשעתיים, עד שיכפיל את נפחו. בימים קרים במיוחד אפשר לחמם מעט את התנור, לכבות, ולהכניס את הבצק שיתפח בחום.לאחר כשעתיים, יוצרים 12 כדורים בקוטר של כ-3 ס"מ , חשוב שהם יהיו עגולים ולא שטוחים, כיוון שהם לא יעברו טיגון שיהפוך אותם לכדוריים.את הכדורים מניחים על תבנית מרופדת בנייר אפייה, חשוב לשמור על רווחים ביניהם, ומתפיחים שוב לכ-50 דקות.אפשר להבריש את הסופגניות במעט שמן לפני האפייה, זה מעניק להן גוון כהה יותר. אולם בגלל שיש סוכר קוקוס בבצק, הוא בכל מקרה יוצא מעט כהה, כך שניתן לוותר.אופים את הסופגניות כ-15 דקות בחום של 180 מעלות, חשוב לא לאפות יותר מדי כדי שהן תשארנה רכות.כל שנותר הוא המילוי, בחרנו בממרח חרובים, אפשר להכין ממרח קקאו בייתי, ממרח שקדים ועוד כיד הדמיון…סופגניות טבעוניות לחג טעים ובריא סופגנייה אפויה - כי אתם לא צריכים לוותר על החג