גרנולה כוסמת, זרעים ושקדים
בואו לנופש בריאותגרנולה כוסמת, זרעים ושקדים + חלב שקדיםמרכיבים: 5 כוסות כוסמת ירוקה1/2 כוס זרעי חמניה1/2 כוס זרעי דלעת1/2 כוס שקדים1/2 כוס זרעי פשתן1 כוס פתיתי קוקוס (לא הכרחי)2 כפיות קינמון100 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים1/2 ק”ג תמרים ללא חרצנים1 כוס מים משרים את הכוסמת (8 שעות)משרים את האגוזים והזרעים (4 שעות) אופן הכנה:
- שוטפים היטב את הכוסמת ואת זרעים ומעבירים לקערה.
- מרככים מעט את התמרים במים (אם התמרים לחים אין צורך) מעבדים אותם למחית ומוסיפים לקערה.
- מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבים אותם יחד.
- לשטח 6 כפות מהתערובת על כל תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט.
- לייבש 12 שעות במייבש מזון או בתנור עם טמפרטורה בת 45-50 מעלות בטורבו עד שהחלק העליון יבש. להפוך לצד שני ולייבש שוב עד שהגרנולה מתייבשת לגמרי מרטיבות.
- שוברים את הגרנולה לחתיכות או ריבועים.לאחסן בצנצנות או קופסאות.
*ניתן לאחסן עד 3 חודשים.למתכון של חלב השקדים 🙂