גרנולה כוסמת, זרעים ושקדים

בואו לנופש בריאות

גרנולה כוסמת, זרעים ושקדים + חלב שקדיםמרכיבים: 5  כוסות כוסמת ירוקה1/2 כוס זרעי חמניה1/2 כוס זרעי דלעת1/2 כוס שקדים1/2 כוס זרעי פשתן1 כוס פתיתי קוקוס (לא הכרחי)2 כפיות קינמון100 גרם אוכמניות מיובשות או צימוקים1/2 ק”ג תמרים ללא חרצנים1  כוס מים משרים את הכוסמת (8 שעות)משרים את האגוזים והזרעים (4 שעות) אופן הכנה:

  1. שוטפים היטב את הכוסמת ואת זרעים ומעבירים לקערה.
  2. מרככים מעט את התמרים במים (אם התמרים לחים אין צורך) מעבדים אותם למחית ומוסיפים לקערה.
  3. מוסיפים את שאר המרכיבים ומערבים אותם יחד.
  4. לשטח 6 כפות מהתערובת על כל תבנית אפיה מרופדת בנייר פרגמנט.
  5. לייבש 12 שעות במייבש מזון או בתנור עם טמפרטורה בת 45-50 מעלות בטורבו עד שהחלק העליון יבש. להפוך לצד שני ולייבש שוב עד שהגרנולה מתייבשת לגמרי מרטיבות.
  6. שוברים את הגרנולה לחתיכות או ריבועים.לאחסן בצנצנות או קופסאות.

*ניתן לאחסן עד 3 חודשים.למתכון של חלב השקדים 🙂