מרק גריסים, עדשים שחורות ופטריות שיטאקי
בואו לנופש בריאותמרק גריסים עדשים שחורות ופטריותשימו לב, לא גריסי פנינה – הם מקולפים! אלא גריסים רגילים, בקליפתם הדקה ומלאת הערכים התזונתיים.ערכים תזונתיים מיוחדים: כרום – מינרל המאזן רמות סוכר, סיבים מסיסים –נדירים יחסית בתזונתנו,ויטמיני B , מינרלים-סידן,ברזל, מגנזיום ואבץ ומעט חלבון.הגריסים מתאימים לסוכרתיים כיוון שבעלי ערך גליקמי נמוך מרוב הדגנים.
תבשיל / מרק גריסים, עדשים שחורות ופטריות שיטאקימצרכים:כוס עדשים שחורותכוס גריסים מלאים (עדיף לא גריסי פנינה)כוס פטריות שיטאקי5 גבעולי סלרי + חופן עלי סלריבצל גדול או 2 בינוניים5 שיני שוםצרור כוסברה2 בטטות קטנות רוטב סויה לפי הטעם1/2 כפית פלפל שחור3 כפות שמן זיתמים אופן ההכנה:משרים את הגריסים והעדשים (אפשר משעתיים ועד יומיים)לסיר גדול מסופים 3 כפות שמן זית ולתוכו את הבצל כאשר הוא קצוץ, עד להזהבהמוסיפים שיני שום פרוסות עד להשחמה קלהמוסיפים קוביות בטטה, גבעולי סלרי חתוכים קטן, חופן עלי סלרי קצוצים, צרור כוסברה קצוצה, ופטריות שיטקאי חתוכותמשאירים להתחמם בסיר על אש בינונית תוך כדי ערבוב בכף עץמוסיפים את הגריסים והעדשים המושריםלאחר כ- 3 דקות, מתבלים: רוטב סויה, פלפל שחור, מוספים מלח אם רוצים. מערבבים היטב.מוסיפים מים עד לכיסוי התכולה וקצת יותרמביאים לרתיחה ומשאירים להתבשל על אש נמוכה כ – 40 דקות.שמים לב כל פעם כמה מים רוצים להוסיף על מנת להגיע לתבשיל/ מרק – מה שרוצים.כמה שזה טעים…. לבריאות ולשובעמוגש באהבה ע"י שרית עזריאל, יועצת לאורח חיים בריא מטעם חוות הבריאות 'מצפה אלומות'למתכונים נוספים, טיפים, המלצות ודיונים -מוזמנים להצטרף לקבוצת הפייסבוק שלנו 'מצפה אלומות אתכם גם בבית'