Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

תבשיל ירקות ברוטב קארי עם קרם קוקוס

בואו לנופש בריאות

רכיבים:1 בצל סגול גדול1 כרישה3 קישואים קטנים5 חציל בלאדי1 בטטה1 דלורית קטנה1 כרובית שלמהשעועית ירוקהצרור עלי כוסברה1 פלפל חריף (אם אוהבים)פחית קרם קוקוס איכותי2 כפות תבלין קארי צהוב1 כפית קינמון טחוןקמצוץ הלקמצוץ אגוז מוסקטחצי כפית ג'ינג'ר טרי מגורד או יבש טחוןשום, מלח, פלפל לפי הטעם

אופן ההכנה :

  1. לפרוס את הבצל לרצועות עבות ולטגן על אש נמוכה עם 2 כפות שמן זית עד להשחמה וקירמול. (בשלב זה ניתן להוסיף את השום הפרוס על פי הטעם)
  2. בזמן שהבצל מתקרמל נטפל בירקות: נקלף ונחתוך לקוביות גסות ונכין בקערות נפרדות.
  3. לאחר שהבצל השחים נוסיף את הדלורית, החצילים, הבטטה והכרישה ונבשל מספר דקות עד שיקבל צריבה קלה.(בשלב זה ניתן להוסיף את הפלפל החריף)
  4. לירקות נוסיף את הקרם קוקוס, הקינמון, הג'ינג'ר, הקארי ושאר התבלינים.
  5. אם הרוטב מצטמצם יתר על המידה או סמיך מדי כדאי להוסיף בהדרגה מים עד לקבלת הסמיכות הרצויה.
  6. כשהירקות מתחילים להתרכך נוסיף את שאר הירקות ונבשל על אש נמוכה לעוד כעשר דקות כך שהכרובית והשעועית הירוקה יישארו פריכים ושאר הירקות יהיו מבושלים במידה הנכונה (את הירקות הנ"ל חובה לבשל כראוי)
  7. לטעום ולתקן מלח-פלפל
  8. לפזר מלמעלה עלי כוסברה טריים לקישוט ולתוספת מרעננת.
  9. מומלץ להוסיף גם עלי בזיליקום לשדרוג המנה.

בתיאבון!

לקוח מתוך vegan friendly.