Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

מתכון טעים של אדריאנה!

בואו לנופש בריאות

והפעם – העדשים הירוקות מככבות

אורחים וקוראים יקרים שלום,
בפינתי החודש, כפי שהבטחתי בפעם שעברה, אחלוק איתכם מלבד מתכוני רו-פוד גם מתכונים מבושלים או אפויים וזאת כדי להבטיח שיהיה לכם קל יותר להיכנס ל"כושר" בריאותי יחד עם כל המשפחה. החודש נבשל מתכון עם עדשים ירוקות (מתכון זה טעים גם עם שעועית מש במקום העדשים).

העדשים דלות מאוד בשומן ועשירות בחלבון ובסיבים תזונתיים, תכונות אשר הופכות אותן לאידיאליות לאיזון רמות סוכר ושומני הדם. כמו כן לעדשים תכולה גבוהה של חומצה פולית וברזל- שני רכיבים החיוניים לבניית תאי דם.
אומנם הרבה חושבים שאת העדשים אין צורך להשרות מכיוון שהן מתבשלות מהר וקלות לעיכול אך למעשה גם אותן כדאי להשרות לפחות לשעה בגלל שתהליך ההשרייה משפר משמעותית את הספיגה של הברזל ומינרלים נוספים כמו אבץ וסידן.
מאחלת לכם המון בריאות ובתיאבון!

נזיד עדשים ירוקות ותרד ברוטב טחינה

רכיבים:
כוס עדשים ירוקות
4 שיני שום
250 גרם תרד (אפשר גם קפוא)
3 עגבניות חתוכות לקוביות
כף גדושה רסק עגבניות
כפית פפריקה מתוקה
כפית מלח
חצי כפית כמון
רבע כוס טחינה גולמית משומשום מלא
חופן פטרוזיליה קצוצה
מיץ מחצי לימון
שמן זית לטיגון

אופן ההכנה:
1. משרים את העדשים הירוקות בקערת מים למשך מספר שעות (אפשר גם לשעה) ומסננים.
2. קולפים את שיני השום וקוצצים דק. מטגנים קלות על אש קטנה תוך כדי בחישה.
3. מוסיפים לסיר את התרד, העגבניות, הרסק והתבלינים ומבשלים תוך כדי בחישה כשלוש דקות.
4. מוסיפים לסיר את העדשים הירוקות ושתי כוסות מים רותחים ומכסים. מבשלים עד להתרככות העדשים ולהתאדות הנוזלים כ-40 דקות.
5. מוסיפים את הטחינה, פטרוזיליה ומיץ הלימון מערבבים ומבשלים כשלוש דקות. מורידים מהאש ומגישים חם.