Please ensure Javascript is enabled for purposes of website accessibility

רוטב טחינה וסלק

החומרים:
½ כוס סלק קצוץ
¼ כוס מיץ לימון
½ כוס טחינה גולמית
½ כוס מים
1 שן שום קצוצה
½ כפית אבקת חרדל
1 כף רוטב סויה תמרי
½ כפית שורש חזרת קצוצה
¼ כפית מלח

אופן ההכנה:
מערבלים בבלנדר את כל הרכיבים.

רוטב ויניגרט ועשבי תיבול

החומרים:
¼ כוס מיץ לימון
2 כפות בצל סגול קצוץ דק
½ כוס שמן זית
½ כפית מלח אטלנטי
½ כפית פלפלת אדומה חריפה (Cayenne)
½ כפית של טיפות סטיביה או 1 כפית דבש
1/3 כוס כוסברה קצוצה דק
¼ כוס נענע קצוצה דק
¼ כוס גבעולי סלרי קצוצים דק

אופן ההכנה:
מערבלים בבלנדר את כל הרכיבים.

רוטב מוקרם בניחוח מזרחי

החומרים:
¾ כוס גרעיני חמנייה או שומשום מלא (שהושרו במים במשך 5 שעות)
½1 שיני שום קצוץ
½ כוס כוסברה
1 כפית מלח אטלנטי
3 כפות מיץ לימון
2 כפות שמן פשתן או שמן זית
½ כפית אבקת כמון
1 כוס מים

אופן ההכנה:
מערבלים בבלנדר את כל הרכיבים.
* מומלץ להגיש על סלט עלים ירוקים.
* ניתן לאחסן במקרר עד שבוע. אם הרוטב נעשה סמיך, ניתן להוסיף לו מעט מים.